Jela od trilja i kozica

Kuhari i konobari TUŠ-a pripremili morske specijalitete na način da se ništa ne baca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Natjecanje kuhara i konobara šibenske Turističko-ugostiteljske škole održano je jučer u hotelu Panorama u sklopu projekta SEA-Stainability. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Galeb s ciljem osviješćivanja građana o održivosti mora kao planetarnog najvažnijeg resursa. Projekt je osmislila ravnateljica Senka Dodig, a natjecanje učenika vodila je nastavnica Diana Svirčić.

– Škola je već prije surađivala s udrugom Galeb u aktivnostima prikupljanja otpada i čišćenju plaža, tako smo osmislili i ovu udruženu aktivnost u obliku natjecanja. Sudjelovale su tri ekipe kuhara i konobara. Natjecanje je napravljeno u skladu s konceptom gastronomije Zero Waste pod kojim se ništa od namirnice ne smije baciti, nego se treba iskoristiti. Mi smo se usmjerili na dvije namirnice, na trilje i kozice. Primjerice, draču trilje iskoristili smo tako da smo je panirali u brašnu od mljevene kore kozice – kazala je Senka Dodig.

 

Učenici su od glavnih namirnica pripremili pogačice od kozica na mediteranski način, carpaccio od trilje i ražnjić kozice na kremi od graška.


Pratite nas i na društvenim mrežama: