Kninskom muzeju stalni postav i odjel Domovinskog rata?

Kninski muzej uskoro bi, po prvi put u povijesti, mogao dobiti stalni postav, rečeno je na predstavljanju ovog važnog projekta održanom prošlog tjedna u zgradi Muzeja. S predradnjama se već započelo i trenutačno se izrađuju tri studije, nakon čega će se projekt stalnog postava aplicirati kod Ministarstva kulture. Ukoliko projekt bude odobren te se ‘povuče’ novac, a riječ je o oko 5 milijuna kuna, Knin bi dobio stalni muzeološki postav.

POMOĆ STRUKE I POLITIKE

– Radimo na tri studije. Prva se odnosi na sinopsis postava, druga na arhitektonsko uređenje tvrđave, a treća studija sve financijski regulira. Nakon što izradimo sve studije, s tim ‘idemo’ prema Ministarstvu kulture. Ako ministarstvo odobri projekt, u realizaciju bi išli kroz nekoliko godina. Za sve ovo trebat će pomoć i struke i politike, a  trebat će naravno i lobiranje. Realizacija projekta bio bi jedan veliki iskorak za kninsku tvrđavu, turizam i kulturu – predstavio je projekt ravnatelj Kninskog muzeja, Zvone Jelić.

MUZEJ DOMOVINSKOG RATA

Realizacijom projekta cijela tvrđava bi postala muzejom.

Dio projekta bio bi i Muzej domovinskog rata koji bi se nalazio u središnjem dijelu tvrđave.

– Radi se i na projektu stalnog postava domovinskog rata. Idejna rješenja su napravljena i trenutačno se usklađuju detalji, nakon čega ćemo projekt aplicirati Ministarstvu kulture – izvijestila je na predstavljanju projekta kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.