Kninski DIV povukao najviše novaca od države za zapošljavanje novih radnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zavod za zapošljavanje objavio je na svojim internetskim stranicama (http://www.hzz.hr/default.aspx?id=19186) popis poslodavaca kojima su isplaćena državna sredstva za zapošljavanje u 2013. godini. Na približno tristo stranica nalazi se oko 14 tisuća imena tvrtki, javnih institucija, lokalnih jedinica, nevladinih udruga i drugih organizacija kojima je država samo lani iz proračuna isplatila više od pola milijarde kuna jer su zaposlile ili sudjelovale u osposobljavanju oko 47 tisuća nezaposlenih.

Lanjska godina bila je rekordna i po broju radnika uključenih u neku od mjera za poticanje zapošljavanja, ali i po svoti koju je državni proračun usmjerio prema nezaposlenima.

Lista poslodavaca objavljena je prvi put, a otkriva da tvrtke iz gospodarstva dominiraju na popisu, ali one su uglavnom zaposlile jednog radnika i za to im je država isplatila od 10-ak do 30 tisuća kuna, dok su najveći maheri u povlačenju sredstava javne institucije – škole, bolnice, vrtići, općine, gradovi, sudovi, županije, nevladine organizacije, udruge, humanitarne udruge, ljekarne, razne zdravstvene ustanove, domovi za starije pa i javni bilježnici.

Među tvrtkama, najviše sredstava za zapošljavanje 33 radnika povukao je Div, Tvornica vijaka iz Knina – oko 287 tisuća, dok je rekorder po isplatama općinaĐurđenovac, kojoj je iz proračuna sjelo 3,1 milijun kuna jer su zaposlili 232 radnika.Općini Podgorac otišlo je 2,5 milijuna kuna za 176 radnika, Jagodnjaku i Erdutu po 1,4 milijuna, a toliko novca isplaćeno je i Gradskom društvu Crveni križ iz Slavonskog Broda jer su zaposlili 76 osoba.

Više od milijun kuna otišlo je i u Valpovo, Popovac, Satnicu Đakovačku, Sisak, Našice, Bjelovar (2,7 milijuna kuna), a na listi milijunaša našao se i Državni zavod za statistiku koji je povukao 1,4 milijuna kuna za sto radnika. Lokalne su jedinice uglavnom organizirale javne radove za dugotrajno nezaposlene.

IZVOR: vecernji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.