KATEDRALA: Misa zadušnica za preminule biskupe, svećenike, redovnike i redovnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Misu zadušnicu za sve preminule biskupe, svećenike, redovnike i redovnice Šibenske biskupije na Dušni dan 2. studenog u katedrali svetog Jakova predvodio je Šibenski biskup Ante Ivas. Na kraju slavlja za sve njih izmolio je molitvu odriješenja.

U homiliji je ukazao kako je nad grobovima moguće ćuti i prihvatili riječi Svetog pisma : „ Otrt će im svaku suzu s očiju, te smrti biti više neće, ni tuge, ni jauka, ni boli, biti više neće jer prijašnje uminu.” (Otkrivenje 21,4). Potvrda za ove riječi izdana je na križu Isusa Krista. Ta potvrda ovjerovljena je na kristovom grobu u Jeruzalemu koji je znak umiranja i svih ljudskih grobova u koje isus trajno silazi da u unese svijetlo vječnog života. Svijeće na našim grobovima a znak su vjere u vječni život, poručio je biskup Ante Ivas.

Uskrsnuće je baština pobjednika u koju nas je Krist uveo. Uskrs i s njime vječnost života je baština koja nam je darovana krštenjem. Poruku Uskrsa crkva prenosi po svojim svećenicima i službenicima. Bog je uskrsnućem potvrdio, a crkva naviješta da za čovjeka ima dalje nakon smrti. Zahvaljujemo večeras Bogu za sve one koji su u našim župama prenosili radosnu vijest o uskrsnuću, kazao je biskup Ivas.

IZVOR/FOTO: sibenska-biskupija


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.