JU NP Krka ima novi dizajn internetske stranice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’  predstavlja novi dizajn svoje internetske stranice, pomno osmišljen kako bi posjetiteljima omogućio jednostavnije, detaljnije i brže pretraživanje njezinih sadržaja. Uz informativno-poučne informacije i zanimljivosti, posjetiteljima je sada dostupna i interaktivna karta Parka koja posjetitelje educira o bogatoj ponudi Parka.

NAGLASAK NA LOKALNOJ SURADNJI

Budući da JU ‘NP Krka’ naglasak stavlja upravo na suradnju s lokalnom zajednicom, u vidu promicanja lokalnog gospodarstva na području Parka, i šire, nova web-stranica omogućit će bolju komunikaciju s lokalnim stanovništvom jer će se svatko moći izravno obratiti upravi Parka, iznijeti svoje stavove, mišljenja i prijedloge, kako bi zajednički nastavili uspješnu suradnju.

Nacionalni park ‘Krka’ pokrenuo je i novu strategiju na društvenim mrežama, uključivši se, uz postojeći Facebook, i na Twitter digitalnu platformu. Strategija na društvenim mrežama uključuje i povećanje broja stranih korisnika pa je zbog toga engleski postao osnovni jezik komunikacije.

 PARKOVI HRVATSKE

Nadalje, radi bolje prepoznatljivosti svih zaštićenih područja u Hrvatskoj, osam nacionalnih parkova (Brijuna, Kornata, Krke, Mljeta, Paklenice, Plitvičkih jezera, Risnjaka i Sjevernog Velebita) i jedanaest parkova prirode (Biokova, Kopačkog rita, Lastovskog otočja, Lonjskoga polja, Medvednice, Papuka, Telašćice, Učke, Velebita, Vranskog jezera i Žumberka-Samoborskog gorja), Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osmislilo je jedinstven vizualni identitet ‘Parkovi Hrvatske’, koji je definiran pravilnikom.

Osnovni znakovi vizualnog identiteta jesu znak koji objedinjuje sva zaštićena područja u Hrvatskoj – krovni znak, s natpisom ‘Parkovi Hrvatske’, i novodizajnirani znak za sve parkove, s natpisom svakog parka na hrvatskom i engleskom jeziku. Znakovi nacionalnih parkova i parkova prirode grafički su izvedeni iz elemenata krovnog znaka i s njime čine jedinstvenu vizualnu cjelinu.

Unutar znakova parkova, koji su izvedeni u dvjema osnovnim bojama, zelenoj za kontinentalne a plavoj za mediteranske parkove, nalazi se figurativni simbol zaštićenog područja.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.