INCIDENT U ŠIBENIKU: Pravoslavni svećenik odbio pokopati branitelja uz vojne počasti!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na pravoslavnom groblju sv. Spasa u Šibeniku pravoslavni svećenik jučer nije dopustio da se hrvatski branitelj pravoslavne vjere 54-godišnji Vojislav Beader pokopa uz vojne počasti. Usprkos traženju obitelji, svećenik nije dopustio počasnom vodu Hrvatske vojske da se od svog suborca oprosti uz vojne počasti, ispaljivanje počasnih plotuna i hrvatsku zastavu te im je zabranio ulazak na pravoslavno groblje. Beaderova obitelj, kako doznajemo, tome se usprotivila te je branitelj na koncu pokopan uz prisutnost počasnog voda, ali bez pravoslavnog svećenika.

Jučerašnji incident na pravoslavnom groblju nije prvi takav u Šibeniku. Podsjetimo, pravoslavni svećenici već su nekoliko puta odbijali pokopati šibenske branitelje pravoslavne vjeroispovijesti uz vojne počasti što je izazvalo negativne reakcije javnosti u Šibeniku.

Branitelji i predstavnici Udruge ‘113. šibenske brigade’ zgroženi su ovakvim postupkom pravoslavnih svećenika.

-Nažalost, ovo se stalno ponavlja. Netko očito liječi svoje komplekse na ovakav način i to na svetom mjestu kao što je groblje – kazao nam je predsjednik Udruge ‘113. brigade’ Đoni Vrtiprah.

Do komentara paroha šibenske Srpske pravoslavne crkve Milorada Đurđevića nismo uspjeli doći jer je, kako su nam kazali iz SPC-a prilikom našeg telefonskog poziva, ‘paroh je tri dana odsutan’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: