Importane će se uljepšati pa ponuditi investitorima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kozmetički zahvati na objektu koji je na početku svoje gradnje 2006. godine najavljivan i kao šibenski Importane, mogli bi barem dijelom u funkciju vratiti prostor koji je svih ovih godina, unatoč pokušajima vladajućih gradskih garnitura, bezuspješno tražio svog ulagača. Komercijalna neisplativost dovela je do višegodišnje zapuštenosti i nebrige odgovornih, a niti milijun kuna najavljivanog ulaganja bivše gradske vlasti, kojim se trgovačka etaža trebala dovesti do roh-bau faze, nikada nije ostvareno. Uređenje gata Vrulje, te najava početka radova na projektu Draga, vratili su šibenski Importane u epicentar zanimanja.

OČIŠĆENO SMEĆE

– Napravili smo najnužnije radove kako bi cijelokupni unutrašnji prostor koji je godinama bio zapušten doveli u koliko-toliko pristojno stanje. Smeće je očišćeno, boksovi predviđeni za poslovne prostore su zatvoreni i uskoro će biti postavljena rasvjeta kako bi se otvorio još jedan komunikacijski prostor od novootvorenog Gata Vrulje prema pijaci, odnosno najfrekventnijem dijelu grada. Ostaje nam još riješiti problem vode, odnosno bazena u kojima se za kišnih dana zadržava voda i čekati ponude privatnih investitora koji bi pronašli svoj interes u ovom prostoru – govori nam dogradonačelnik Šibenika, Danijel Mileta.

No, teško je očekivati da će se uz veliki broj praznih poslovnih prostora u Šibeniku netko odlučiti za ulaganje u objekt koji osim što zapravo nema svoju pravu namjenu, nije još uvijek ni doveden u funkcionalno stanje. Tračak nade da šibenski Importane, kako ga se ‘krstilo’ prilikom izgradnje, konačno dobije barem nekakvu ulogu u životu grad, pronađen je u ideji privremenog preseljenja šibenske pijace koja će se početkom realizacije projekta Draga morati izmjestiti na alternativnu lokaciju.

DODANA VRIJEDNOST

– Prema riječima investitora na projektu Draga, odnosno Zagreb Montaže, uskoro bi se mogle očekivati i neke nove vijesti po tom pitanju. Ono što je sigurno je to da će se tržnica najvećim dijelom prebaciti na sam plato, odnosno gornji dio, dok bi se prema potrebi u funkciju mogao staviti i dio unutrašnjeg prostora. Naravno, kada se krene u premještanje tržnice, u dogovoru sa Hrvatskim željeznicama u čijem posjedu se nalazi taj gornji dio, ogradit će se cijeli prostor platoa koji je dovršenjem radova i stavljanjem u funkciju gata Vrulje neupitno dobio i jednu dodatnu vrijednost – kaže dogradonačelnik Mileta.

Baviti se predviđanjem budućnosti prilično je nezahvalna rabota, no za očekivati je kako će za vrijeme radova na projektu Draga i tržnica udomaćiti na novoj adresi, a samim tim i oživiti pretenciozno izgrađenu viziju neupitnog potencijala i višemilijunskog, za sada još uvijek, neiskorištenog ulaganja proračunskog novca.

– Realno je očekivati kako će izmještanjem tržnice u narednih nekoliko godina cijeli taj prostor postati atraktivniji i zanimljiviji potencijalnim ulagačima. Vrata gradske uprave su im uvijek otvorena – kaže Mileta.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.