HDZ-ovci o Linićevu porezu: To je novi udar na srednji sloj građana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Porez na imovinu jedna je nova velika laž i obmana Kukuriku Vlade, poručio je s današnje konferencije za novinare u središnjici šibenskog HDZ-a Ante Kulušić. HDZ-ovci su ustvrdili da najavljeni Linićev porez na imovinu nije ništa drugo nego porez na nekretnine.

– Namjeravaju oporezovati ono što su ljudi cijeli život mukom stjecali, a imovina poput dionica, depozita, jahti, automobila, patenata i licenci ostaje netaknuta – naveo je lider šibensko-kninskog HDZ-a.

POREZNA AGRESIJA

Kukuriku Vlada uvodi poreznu agresiju, povećan je PDV, poskupjele su cestarine, energenti, struja i plin, a s druge strane, imamo galopirajuću nezaposlenost i, nešto što se nikada nije dogodilo, povećanje broja nezaposlenih tijekom turističke sezone, rezimirao je Goran Pauk. Linićev porez na nekretnine, nastavio je, bit će novi udar po srednjem sloju građana koji su cijeli život ‘šparali za kućicu ili vikendicu’.

– Bit će to udar na sve nas,  je li to pravednija raspodjela poreza o kojoj su govorili u famoznom Planu 21 – zapitali su se HDZ-ovci.

Pauk je otvorio pitanje legalizacije bespravnih objekata zapitao se, naime, kako će se oporezovati ilegalne nekretnine kada nisu nigdje zavedene do završetka procesa legalizacije.

– Očito će taj porez ići na ruku ilegalnim graditeljima – konstatirao je.

PROFITIRAT ĆE BANKARI I STRANCI

HDZ-ova saborska zastupnica, vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev smatra kako će uvođenjem poreza profitirati jedino stranci i bankara, dok će obitelji, posebice u ruralnim dijelovima zemlje, dodatno siromašiti.

– Pitam se hoće li u ruralnim sredinama kada stignu Linićeve uplatnice slijediti nove pljenidbe i novi socijalni slučajevi – kazala je.

Skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić poručio je kako Hrvatska ‘ovo što se dešava zadnjih deset mjeseci nije doživjela u novoj demokraciji’ te je kritizirao najave o uvođenju poreza na neiskorištene nekretnine gradova, općina i županija pitajući se kako država planira samu sebe oporezovati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: