Gradski proračun manji za 17 milijuna kuna, osnovana nova tvrtka Bikarac d.o.o

Gradsko vijeće bez i jednog prigovora usvojilo je rebalans gradskog proračuna za 2013. godinu. Proračun je smanjen za 17 milijuna kuna. Trebalo ga je rezati zbog smanjenja prihoda iz državnog proračuna, ali i neiskorištenih sredstava za deposedaciju zemljišta. Drugim riječima, oduzimanje zemljišta privatnim vlasnicima koje Grad treba podmiriti.

gradsko vijece4

– Komunalna naknada smanjenja je u 2013. godinu što je utjecalo na prihodovnu stavku, a smanjenje od 22 milijuna kuna odnosi se na rezervirana sredstva za deposedaciju zemljišta koja se nisu realizirala tijekom 2013. godine niti će do kraja godine te za otkup zemljišta za infrastrukture projekte koji se nisu realizirali – pojasnila je šefica gradskih financija Senka Ramljak. Dodala je kako rebalansom nije ‘zakinuta’ niti jedna ustavnova i društvo kojima upravlja Grad.

Proračun Grada Šibenika sada iznosi 181 milijun kuna.

gradsko vijece3

Kažimo kako su gradski vijećnici na današnjoj sjednici, uz protivljenje oporbe, donijeli odluku o osnivanju nove komunalne tvrtke Bikarac d.o.o. koja se izdvojila iz Gradske čistoće. Nova tvrtka upravljat će Regionalnim centrom za gospodarenjem otpadom. Oporba je još jednom istaknula kako se ne slaže s ovom odlukom, a upozoravaju kako će se u budućnosti poklapati djelatnosti Čistoće i Bikarca što će dovesti do lošijeg poslovanja Čistoće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.