Gradonačelnik Burić primio norvešku veleposlanicu: ‘Velik je potencijal naše turističke i gospodarske suradnje’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Željko Burić sastao se danas u Uredu gradonačelnika s veleposlanicom Kraljevine Norveške NJ.E. Astrid Versto.  Na sastanku su nazočili savjetnik veleposlanice Christian Grotnes Halvorsen, počasni konzul Kraljevine Norveške Tonči Peović, pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić i pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura. Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o dosadašnjoj suradnji grada Šibenika i Kraljevine Norveške na gospodarskom, obrazovnom i kulturnom planu.

 – Izuzetno cijenimo napore norveškog veleposlanstva u jačanju suradnje između naših dviju zemalja, a drago nam je što će tijekom Dana norveškog filma Šibenčani dobiti priliku upoznati se s kulturom i stanovnicima ove države i njene kinematografije – kazao je gradonačelnik Željko Burić koji je norvešku veleposlanicu upoznao s aktualnim i nadolazećim projektima na području grada Šibenika.

 Veleposlanica NJ.E. Astrid Versto zahvalila se gradonačelniku na primanju te je naglasila veliki potencijal daljnje turističke i gospodarske suradnje.

 U Šibeniku danas započinju Dani norveškog filma u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Norveške i Art kino kluba Šibenik te uz potporu Grada Šibenika, a otvorenje je previđeno večeras s početkom u 18 sati u Muzeju grada Šibenika prikazivanjem filma katastrofe ‘Val’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: