Gradonačelnik Burić: Nema nikakvih stranačkih pritisaka za premještanje gradskih tvrtki u TLM

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić održao je  danas presicu povodom napisa u medijima da je pod sve većim stranačkim pritiskom, ponajprije od župana Gorana Pauka i Ante Kulušića,  da se gradske tvrtke, poput Gradske čistoće i Vodovoda, te Vatrogasnog doma prebace na prostore TLM-a, točnije tvrtke ADRIAL.

– U javnosti se stvara dojam da se ja protivim tom projektu, a da neki drugi ljudi na mene stvaraju pritisak da se tamo premjeste gradske tvrtke. I da je o tome bilo govora na stranačkom sastanku HDZ-a prošlog ponedjeljka. Bilo je burne rasprave i različitih mišljenja, ali ja to ne osjećam kao pritisak. Dapače, i meni se sviđa ta ideja da se Čistoća, Vodovod i Vatrogasni dom premjeste u TLM, ali tek kad se za to ispoštuju sve zakonske procedure, procijene vrijednosti nekretnina, prođe Gradsko vijeće, raspiše javni natječaj, odabere najbolja ponuda. I nitko ne garantira da će ta ponuda od ADRIAL-a biti najbolja i najpovoljnija. Tako da cijeli taj posao može trajati godinama, ali sve zakonske procedure moraju se poštovati, nikakav drugi način ne dolazi u obzir- rekao je gradonačelnik Burić.

Gradu su u tu svrhu već ponuđene nekretnine u ADRIAL-u, poput bivše upravne zgrade i još dobar broj objekata.

– Kad bi se sve to realiziralo, bilo bi super za cijeli grad, oslobodili bi se vrijedni tereni i objekti, zgradu Vatrogasnog doma bilo bi kudikamo isplativije urediti u TLM-u nego li u vojarni Bribirskih knezova. S tim da Vatrogasni dom ovakav kakav je smeta širenju sadržaja na tvrđavi sv. Mihovila. Samo zemljište gdje je danas Gradska Čistoća je izuzetno atraktivno. Moram napomenuti, ako i dođe do realizacije takvih projekata, da nikakva zamjena i prebijanje dugova ne dolazi u obzir. Grad ima potraživanja prema ADRIAL-u, pa bi ih ta tvrtka najprije morala riješiti da bi uopće ušla u igru- rekao je gradonačelnik Burić.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.