Građani stali u zaštitu najčešće pljačkane šibenske Pošte

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ušao je maskiran i naoružan, te je uperio pištolj u na smrt prestravljenu zaposlenicu, naredivši joj da mu preda novac. Potom je pobjegao s plijenom u nepoznatom pravcu. Tom su scenariju šalterske djelatnice Hrvatske pošte na Baldekinu svjedočile nekoliko puta. Strah zatomljen u ozbiljnom izrazu lica i danas se vidi na djelatnicama ove poslovnice. U posljednja dva mjeseca, unatoč postavljenom video nadzoru, njihova je poštanska poslovnica opljačkana dva puta. Posljednji put razbojništvo se dogodilo 24. srpnja u popodnevnim satima, a taj mali poštanski ured na Baldekinu meta razbojnika bio je u i u prošloj godini.

BORBA ZA RADNO MJESTO

Na razgovor djelatnice baldekinske pošte nisu pristale, brine ih kako bi poslodavac reagirao na njihov medijski istup, ali i stalna neizvjesnost od možebitne nove pljačke. No, seriju razbojništava komentirali su Šibenčani koji svoje račune plaćaju u tom poštanskom uredu. Prema njihovom mišljenju, konstantne pljačke iste poštanske poslovnice djelo su lokalnog narkomana ili huligana.

– Nije ovo nikakvo opasno mjesto, pošta je jedino malo zavučena od pogleda prolaznika. Nadam se da je, kao što se priča, neće zatvoriti, jer je neophodna nama koji živimo u ovom dijelu grada, tu plaćamo sve račune – kazala je Ivanka Protega, Šibenčanka iz kvarta. Tvrdi da je saznala da bi poslovnica trebala raditi samo ujutro, što smatra lošom odlukom jer im Pošta treba cijeli dan. Isto mišljenje dijeli i Dubravka Kontić, umirovljenica.

– Nije ovo opasan kvart, ja nisam ni čula da je tu bila pljačka, a svakodnevno prolazim ovom ulicom, živim tu preko puta, kraj spomenika. Da nema ove pošte, za svaku glupost bismo trebali ići grad, a ja sam stara i ne mogu si to priuštiti. Žene koje rade u pošti su tako drage i ljubazne stoga nek’ im osiguraju zaštitu, pa će lopovi pobjeći – kaže Dubravka.

U šibenskoj policiji tvrde da je poslovnica u posljednjih dvije godine tri puta opljačkana, ali otkrivaju da je lani i uhvaćen krivac.

UHIĆEN ZBOG PLJAČKE

– Tada provedenim kriminalističkim istraživanjem 33-godišnji Šibenčanin je osumnjičen za izvršenje tog kaznenog djela i protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. Podsjetimo, Šibenčanin je tada ukrao čak 20 tisuća kuna. U Hrvatskom poštama tvrde da su spremni na ovakve situacije te da veliku brigu posvećuju prvenstveno sigurnosti svojih zaposlenika.

– Moramo naglasiti kako je policija iznimno uspješna u otkrivanju počinitelja, dok su Poštanski uredi opremljeni potrebnim zaštitnim mjerama. Vjerujem da ćete razumjeti da slijedom sigurnosnih razloga te zaštite, prije svega naših zaposlenika, nismo u mogućnosti razgovarati o detaljima sigurnosne zaštite – kazao je Višeslav Majić, izvrsni direktor
Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte. Kako je riječ o poslovnici u podnožju ‘plavog’ nebodera, tik uz prostorije Šibenskih funcuta, pitali smo predsjednika navijača Mladena Ninića, jesu li navijači svojim susjedima spremni priskočiti upomoć.

– Naravno da bismo pomogli ako se za to ukaže prilika, pa ipak znamo te žene. Funcuti će napraviti sve za svoj grad – zaključio je Ninić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.