FOTO: Volonterke Dnevnog boravka mališanima pričale kako se nekoć igralo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Mališani dječjeg vrtića ‘Vidici’ te prvašići OŠ Juraj Šižgorić slušali su jutros kako su se nekoć igrale i zabavljale njihove bake. U sklopu akcije ‘Čitajmo zajedno’ koja se održava diljem Lijepe naše povodom Mjeseca hrvatske knjige, djelatnice Dječjeg odjela Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ osmislile su jednosatni program u kojem su, dalo se primijetiti, djeca itekako uživala.

– S ciljem popularizacije čitanja ova se akcija danas provodi u cijeloj Hrvatskoj, a nama je želja bila uključiti i korisnice programa Dnevnog boravka Centra za pomoć i njegu grada Šibenika budući da se ove godine obilježava Europska godina međugeneracijske solidarnosti pa smo zajedno osmislili da tematika bude ‘Igre iz djetinjstva naših baka’ – kazale su nam djelatnice knjižnice.

Korisnice Dnevnog boravka, između ostalih, Damira Crnogaća, Neva Baranović i Duška Krnić mališanima su, osim priča kako se nekoć igralo po ulicama i kalama Šibenika, čitale svoje i tekstove drugih autora.

Akcija se nastavlja danas poslijepodne kada će djelatnice knjižnice posjetiti Dom za starije i nemoćne osobe gdje će korisnicima pokloniti knjige.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.