FOTO: Uz gastronomske delicije i pjesmu NP Kornati proslavili više od tri desetljeća postojanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promocijom knjige Turistički vodič Nacionalnog parka Kornati i predstavljanjem informativno – edukativnih tabeli za poučnu stazu na otoku Vela Panitula ispred recepcije i suvenirnice Aba, u Murteru, započela je proslava 32. rođendana spomenutog parka. Bio je to službeni, onaj svečani dio proslave, dok se rođendansko slavlje u daleko manje formalnoj atmosferi nastavilo iza 21 sat uz prigodnu gastronomsku ponudu i glazbenog gosta, šibenski sastav Babalubam.

VIŠE RAZLOGA ZA SLAVLJE

Djelatnici Javne ustanove ‘Nacionalni park Kornati’ doista imaju razloga za slavlje jer osim navršene 32 godine djelovanja, ni turistička sezona 2012. nije za zanemariti.

– Zadovoljni smo dosadašnjim tijekom sezone jer su dosadašnji rezultati bolji od prošlogodišnjih. Što se tiče turističke prezentacije, ovo je druga knjiga koju promoviramo ove godine. Iako je riječ o turističkom vodiču po kvaliteti bismo ga mogli smatrati knjigom – pohvalio nam se Neven Baus, ravnatelj JU NP Kornati. U samo jednoj godini, JU NP Kornati izdala je dvije knjige pod svojom etiketom, a svaka od njih za cilj ima približiti kornatsko otočje svim svojim posjetiteljima. A posjetitelji i svi stanovnici Murtera u ponedjeljak navečer, 13. kolovoza, mogli su uživati u slavljeničkom programu u samom centru primorskog ‘mista.

Rođendanskom slavlju pridružili su se i načelnik Općine Murter – Kornati Ivan Božikov, dožupan šibensko – kninski Zoran Smolić i predsjednik županijske Hrvatske turističke zajednice Šime Vlašić, te mnogi drugi iz javnog života Šibensko – kninske županije unutar čijih se granica smjestio taj sredozemni biser – Kornati.

TRAJNA SELIDBA

Da što spremniji i u još boljem raspoloženju dočekaju 2013. godinu i 33. rođendan, svakako će se pobrinuti i te večeri predstavljene informativno – edukacijske tabele samo za tu priliku postavljene duž glavne murterske prometnice.

– Ove su table usko vezane za geografiju, tradicijske i prirodne vrijednosti. Sad su u Murteru i tu će ostati deset dana, a nakon toga ćemo ih trajno prebaciti na Velu Panitulu – otkrio nam je Baus. Glavni murterski trg, tamošnja špica bila je premalena za sve usputne i namjerne prolaznike koji su došli čestitati rođendan mediteranskom dragulju i uživati u glazbenom i odličnom gastronomskom programu. Sretan rođendan!


Pratite nas i na društvenim mrežama: