Za vikend je u Brodarici održana prva radionica ‘Sirove hrane’ koja je oduševila sve prisutne. Okupljeni su naučili kako uz malo truda i volje pripremiti hranu koja nije kuhana i termički obrađena na visokim temperaturama. Uz brojne recepte koje su dobili i nova saznanja o sirovoj hrani, okupljeni su na radionici imali priliku i degustirati slasne obroke.
Na radionici su učili pripremu osnovnih delicija, kao što su krekeri, pašteta od oraha, punjene gljive, tikvica tjestenina sa 3 vrste umaka:pesto, rajčica i “sir” umak (sir od indijskih orašćića), burgeri od gljiva, torta od smokava i mousse od čokolade-prefino. Definitivno ova radionica je nešto novo u Šibeniku, te se pokazala kao poučno i zabavno organizirano okupljanje. Voditeljica Mihaela Devescovi ‘radioničarima’ je prezentirala pripremu sirove hrane sa velikom toplinom i ljubavlju, te se svi nadaju da će biti više ovakvih prilika za okupljanje u našoj županiji.
Ukoliko niste stigli na radionicu, a interesirate se o sirovim slasticama i samoj pripremi, na portalu sirovahrana.hr možete pronaći brojne zanimljive recepte za pripremu, vjerujte mi probala sam, veoma su slasna i ukusna jela i bez kuhanja.
Djelić atmosfere donosimo u FOTOGALERIJI.