FOTO: U Bruxellesu članovi Društva Juraj Dalmatinac predstavili projekt obnove šibenskih tvrđava

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac predstavilo se danas poslijepodne u Bruxellesu, u sjedištu Europskog parlamenta, posredstvom ureda hrvatske zastupnice u EK-u Ivane Maletić, u sklopu programa Visitors za predstavnike jedinica lokalne samouprave iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.
juraj222
Nikola Grubić, predsjednik Društva i Hrvoje Zekanović, potpredsjednik,  predstavili su aktivnosti udruge oko projekata obnove i uređenja šibenskih povijesnih utvrda ispred stotinjak gledatelja i ‘zaradili’ veliki pljesak na konferenciji nazvanoj “Kako učinkovito i uspješno koristiti EU fondove”.
juraj333

Predstavnici Društva su tim povodom predstavili projekt obnove i uređenja tvrđave Barone koji je, kao što je poznato, dobio bespovratna sredstva iz EU fondova, ali i djelatnosti na projektima za druge šibenske utvrde.

Sudionicima konferencije, kao i europarlmentarcima, podielili su brošure i letke o šibenskim povijesnim znamenitostima, utvrdama i projektima obnove tvrđava Barone i sv. Ivan.

U dvodnevnom boravku u Bruxellesu predstavnici Društva će se sutra sastati i s drugim hrvatskim te inozemnim zastupnicima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.