FOTO: Šibenčanin Toni i Drnišanin Nikola sudjelovali u najmasovnijem maratonu na svijetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Više od dvije i pol tisuće trkača sudjelovala je danas u Zadru na svjetskom maratonskom spektaklu ‘Wings for Life – World Run’. Svjetski sportski spektakl, podsjetimo, obuhvaća 32 zemlje te je humanitarnog karaktera. Maratonci, naime, trče za one koji ne mogu, odnosno prikupljena sredstva od startnine uložit će se u istraživanja leđne moždine i ozljeda leđne moždine.

U današnjem maratonu čija je staza zahvatila i dio naše županije, sudjelovalo je nekoliko trkača iz Šibenika i Drniša. Iako pomalo umorni, u telefonskom razgovoru za Šibenski portal saželi su svoj doživljaj sportskog spektakla.

trka_nikola

-Bilo je fantastično! Jedno nezaboravno iskustvo – govore nam Drnišanin Nikola Perlić te Šibenčanin Toni Skelin. Nikola se na utrku prijavio zajedno s troje prijatelja Katarinom Parat, Milkom Čakićem i Ivicom Stipandžija, a Toniju su društvo pravili prijatelji iz šibenskog Društva sportske rekreacije ‘Sport za sve’ Tomislav i Anita Travčić, Daria Bračević i Josip Šarin.

drnisani_worldrun

-Osjećaj je fantastičan, s tobom trči dvije i pol tisuće ljudi. Utrka je cijelo vrijeme bila nabijena pozitivnom energijom, vibrom, a pri kraju su i emocije proradile – kaže nam Nikola koji je za humanitarne svrhe istrčao 20 kilometara. Posebna zanimljivost ove utrke je što trkači ne trče prema cilju, nego cilj, odnosno presretačka vozila idu prema njima.

trka_worldrun

Iako je vrijeme bilo ćudljivo, kiša je zaobišla maratonce.

-Palo je tek par kapi kiše. Atmosfera je bila fenomenalna, ljudi su nas cijelom dužinom puta bodrili, djeca su stajala ispred kuća i mahala, ma neponovljivo iskustvo – pod dojmom je Toni koji je također pretrčao 20 kilometara te, priznaje, iznenadio sam sebe.

Nikola i Toni, zajedno sa svojim društvom, ušli su u svjetsku povijest. Osim što su trčali u najmasovnijoj utrci svijeta, pripomogli su svima onima koji zbog ozljeda kralježnice, nažalost,  to ne mogu.

world-run


Pratite nas i na društvenim mrežama: