FOTO: S radom započeo objedinjeni Hitni bolnički prijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od jutros s radom je započeo novi, objedinjeni Hitni bolnički prijem. Što smo godinama gledali s malih ekrana u američkoj seriji Hitna služba, konačno je dobio Šibenik. Na 600 metara četvornih novog prostora, hitni pacijenti će na jednom mjestu obaviti sve pretrage bez šetanje i lutanja po bolničkim ambulantama. U samo nekoliko sati liječnici će obraditi pacijenta te odlučili je li za hospitalizaciju ili liječenje može nastaviti kod kuće.

hitan medicinki prijem11

hitan medicinki prijem10

-Opremljeno je šest bokseva gdje se pacijenti koji su još uvijek na obradi mogu promatrati nakon čega će liječnik odlučiti hoće li se bolesnika ostaviti na bolničkom liječenju ili će ga se, uz terapiju, uputiti kući – kazao nam je dr. Ivo Blaće, šef Hitnog bolničkog prijema. U novoj službi stalno rade tri liječnika, specijalizant opće prakse, kirurg i internist, kao i 25 medicinskih sestara.

hitan medicinki prijem9

hitan medicinki prijem7

-Vjerujemo kako će objedinjeni Hitan bolnički prijem značiti bržu i jednostavnu obradu pacijenata – zaključuje dr. Blaće.

hitan medicinki prijem6

hitan medicinki prijem4

Novost je i što vozila Hitne pomoći imaju jednostavan i direktan pristup iz Ulice Matije Gupca. Prema riječima sanacijskog upravitelja OB Šibenik, dr. Ante Županovića, prošlog tjedna iz Ministarstva zdravlja stigla je uporabna dozvola za Hitan prijem te se moglo i službeno započeti s radom. Još uvijek je riječ o uhodavanju medicinskog osoblja, a ovih dana trebalo bi uslijediti svečano otvorenje prostora na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstva zdravlja.

hitan medicinki prijem2

hitan medicinki prijem13

Ministarstvo je, podsjetimo, za uređenje šibenske objedinjene Hitne pomoći izdvojilo oko 9 milijuna kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.