FOTO: Prosvjed na Meterizama: Pala su oba dva, pasti će i Tele2!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Antena teleoperatera Tele2 na kući im je osvanula preko noći, već su prosvjedovali zbog toga, ali bez uspjeha. Prosvjed su ponovili i danas, i neće stati dok se ta antena ne makne, strah ih je zračenja, strahuju za svoje i zdravlje svoje djece. Riječ je o 50-ak stanovnika Meteriza u ulici Put Gvozdenova.

meterize1

– Uvjeravaju nas da je sve super, da ta antena ne šteti zdravlju, da nema zračenja. Ali, kad je vidimo, samo o tome i razmišljamo. Dakle, ne želimo uopće razmišljati o tome jeli antena pogubna za zdravlje, želimo da se ona izmjesti negdje izvan naselja. Operateru je važniji profit od volje ljudi od kojih i žive- rekao je jedan od organizatora prosvjeda Jure Rončević.

meterize2

Na prosvjed je došao i dogradonačelnik Danijel Mileta, ali, osim podrške, niti gradske vlasti ne mogu pomoći građanima Meteriza.

– Podržavamo pravo na mirne prosvjede, čak smo i kontaktirali Tele2 da izađu građanima u susret. To je sve što je Grad mogao učiniti, jer zakoni RH su jasni, nema nikakvih zakonskih prepreka da ova antena stoji tu gdje je- rekao je Danijel Mileta.

meterize3

Situaciju je prokomentirao i Novica Ljubičić.

– Sramotno da je Tele2 važniji profit od želja građana- rekao je Ljubičić.

meterize4

meterize5

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: