FOTO: Prekrasni svijet klasičnog baleta tete Sokole bez daha ostavio krcato kazalište

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sinoć je na pozornici HNK Šibenik održan baletni gala koncert šibenskog baletnog ansambla Collegium musicum. Pedesetak balerina svih uzrasta ostavilo je bez daha publiku izvodeći koreografije na glazbu Čajkovskog, Straussa, Beethovena, Chopina…Iza klasičnog baleta u Šibeniku već više od 50 godina svojim marljivim i pedantnim radom stoji plesna pedagoginja i koreografkinja Sokola Draganić Vrančić koja pomnim odabirom kostima uvijek iznova uspije očarati sve prisutne. Valja svakako spomenuti i njezinu asistenticu Meri Višnjić koja je svoj život posvetila baletu i omogućila da se baletni studio predstavi u punoj ljepoti plesa svih uzrasta djevojčica i djevojaka.

balet gala vecer1

balet gala vecer11

balet gala vecer15

balet gala vecer12

Čar baletnog ansambla Collegium musicum, osim najmlađih članica koje kod tete Sokole stižu s navršenih pet godina, su i starije polaznice koje se iz njezina okrilja odvoje zbog nastavka školovanja odlaskom na fakultet, no mjesto ih u šibenskom baletu uvijek čeka. Jedna od njih je Ivana Jerkin-Erak koja je svojim predanim radom, stasom i izvanrednim plesnim umijećem zauzela nezamjenjivo mjesto solistice na svim nastupima Collegium musicuma. Koliki je Ivanin talent svjedoči i podatak kako ju je publika sinoć, nakon izvođenja etide, zvala na bis.

balet gala vecer10

balet gala vecer2

Ivani je sinoć bio i rođendan, a njezine su joj kolegice čestitale otpjevajući rođendansku čestitku na pozornici nakon nastupa. Kako nam je kasnije priznala, bio joj je to najljepši poklon.

balet gala vecer8

balet gala vecer3

balet gala vecer4

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3DqshDAmmf4[/youtube]

balet gala vecer6

balet gala vecer7

Balerine su svoj gala koncert zaključile spektakularnom koreografijom ‘Danze delle ore’ na glazbu talijanskog skladatelja Amilcare Ponchiellija i demonstrirale što su sve tijekom godine marljivo vježbale u studiju ovog složnog baletnog ansambla iza Stare pošte.


Pratite nas i na društvenim mrežama: