FOTO: Predstavljamo se irskom tržištu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije predstavlja se ovih dana irskom tržištu, na turističkom sajmu Holiday World Show u Dublinu. Osim predstavnika i informatora županijske turističke zajednice, destinaciju promoviraju i predstavnici Turističke zajednice grada Šibenika i Turističke zajednice općine Tisno.

tz zupanije 2

tz zupanije 1

HWS je turistički sajam na kojem se na cca 10.000 m2 prostora, susreće oko 1000 izlagača iz 50-tak zemalja sa oko procijenjenih 50.000 posjetitelja. Irska je vrlo zanimljivo i dobro tržište. Iako smo u 2013. imali svega nešto više od 4000 Iraca, godinu prije bilo ih je čak duplo manje. Matematiku i perspektivu tržišta vidimo i u činjenici da niskobudžetnim letom Ryanaira na relaciju Dublin – Zadar, u 30 tjedana sa 2 leta tjedno u zadarsku zračnu luku od travnja do studenog sleti cca 10-tak tisuća Iraca. Zašto ne dovesti svih 10000 u našu županiju? Zanimljiva činjenica jest i da Irci jako vole putovati, te da se očekuje da će njih 4,5 milijuna u 2014. godini ostvariti 8 milijuna noćenja pod motom ‘Travel is the only thing you can buy that makes you richer’.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.