FOTO: Plivači i plivačice Šibenika pokupili 16 medalja na šestom mitingu iz Mini Grand Prix serije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Protekle subote i nedjelje u Zagrebu je održan ‘Festival plivanja’ za kadete, šesto natjecanje iz serije Mini Grand Prix mitinga, kojeg je organizirao Plivački klub Dubrava. Nastupilo je 310 plivača i plivačica iz 23 kluba iz tri države, među njima i članovi Plivačkog kluba Šibenik. Po običaju, mladi Šibenčani pokupili su brdo medalja, točnije njih 16 – po sedam zlatnih i srebrnih, te dvije brončane.

Krenimo redom. Jerko Ćaleta u A kategoriji osvojio je četiri medalje, srebra na 100 i 200 leđno, te na 200 mješovito, te broncu na 400 slobodno. Time je u svojoj kategoriji zauzeo  treće mjesto na mitingu i s osvojenih novih 16 bodova trenutno drži drugo mjesto u ukupnom poretku za Grand Prix.

pk sibenik 5

Istim brojem odličja okitila se i Marija Kardum u B kategoriji. Od toga se čak tri bila zlatnog sjaja, na 100 i 200 leđno, te na 400 mješovito, dok je na 100 prsno bila srebrna.

pk sibenik1

U C kategoriji do tri zlata doplivao je Niko Perica, na 100 i 200 prsno, te na 100 slobodno. On je ujedno, skupivši ukupno 1456 bodova, bio proglašen za najuspješnijeg plivača u C kategoriji (rođeni 2002. godine), za što je nagrađen peharom i prigodnim poklonom.

pk sibenik 2

U istoj kategoriji Dorotea Milić okitila se s zlatom na 100m prsno, te srebrom na 100 leptir, 100 slobodno i 200 prsno. Preostalu, 16. medalju, osvojio je Vice Perica u D kategoriji, koji je u disciplini 200 slobodno uzeo broncu.

pk sibenik 3

pk sibenik 4

– Jako smo zadovoljni, bio je ovo najbolji nastup naših plivača. Sama činjenica da smo u 24 discipline u kojima smo nastupili u Zagrebu osvojili 16 medalja, čemu treba pribrojiti i sedam finalnih trka, dovoljno govori o vrijednosti postignutih rezultata koje smo ostvarili na zagrebačkom mitingu – kazala je trenerica PK Šibenik Danira Tepić.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.