FOTO: Održana komemoracija za Josipa Jurasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Gradskoj vijećnici u 12 sati održana je komemoracija povodom smrti Josipa Jurasa, dugogodišnjeg člana HDZ-a, diplomata, bivšeg ministra rada, socijalne skrbi i obitelji te pomoćnika ministra obrane s početka 90-ih. Od Jurasa su se danas oprostili obitelj, lokalni čelnici, političari te brojni građani.

komemoracija 1

komemoracija obitelj

komemoracija

Posljednji ispraćaj bit će u 16 sati na groblju sv. Ane u Šibeniku.

Josip Juras rođen je 28. travnja 1944. u Šibeniku. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu te Pravnom fakultetu u Splitu. Kao kandidat HDZ- a izabran je na izborima 1990. za zastupnika u Sabor Republike Hrvatske. U lipnju 1990. godine preuzima funkciju predsjednika Izvršnog vijeća Skupštine općine Šibenik i obnaša je do odlaska na dužnost ministra rada i socijalne skrbi Vlade Republike Hrvatske 1992. godine. Od listopada 1993. do studenog 1995. godine obnaša dužnost zamjenika ministra obrane RH.

U povijesnoj obrani Šibenika od 16. do 23. rujna 1991. godine, uz stalnu nazočnost u zapovjedništvu 113. šibenske brigade HV, organizira vojne, civilne i ine poslove, obilazi crte bojišnice i skloništa i pregovara s agresorom.

Godine 1999. imenovan je veleposlanikom Republike Hrvatske u Albaniji. Za rad i doprinos u službi Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao ga je brojnim odličjima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.