FOTO: (NI)ČEGA SU SE ŠIBENČANI ODREKLI U KORIZMI: ‘Mercedesa i 15-metarske jahte’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Čista srijeda, odnosno Pepelnica ove je godine pala na današnji datum, 10. veljače, a tako u katoličkoj crkvi službeno počinje i korizma,  četrdesetodnevna priprava za Uskrs.

Brojni kršćani za to se vrijeme odriću nečega što im je osobito drago, raznih poroka, a ima i onih koji tim povodom odluče u svoj život uvesti neku novu, dobru naviku.

Šibenčane smo danas anketirali na tu temu, a odgovorima smo ostali iznenađeni.

anketa 4 100216

anketa 1 100216

 

„Ničega se nisam odrekao/la. To me uopće ne zanima. Cijeli život se odričemo. Svaki dan nam je korizma“, bili su najčešći odgovori na koje smo naišli. Naime, od dvadesetak anketiranih sugrađana, tek nekolicina njih planira u svoj život narednih 40 dana uvesti neku promjenu.

anketa 8 100216

– Odricanje je dobro za zdravlje, pa sam se odrekao masne hrane – rekao nam je barba Krešimir, a na zdravlje pazi i gospođa Željka.

anketa 3 100216

– Ionako pazim na zdravlje, tako da sam se svih poroka i loših stvari zapravo odrekla i bez korizme – otkrila nam je.

anketa 2 100216

 

anketa 5 100216

– Još se nisam ničega odrekao, ali hoću. Ne bih otkrivao o čemu je riječ, zadržao bih ipak za sebe, ali u svakom slučaju planiram uvesti novu, puno bolju životnu naviku – poručio je Edi, dok je Omi ove godine bio posebno kreativan.

anketa 7 100216

 

anketa 6 100216

– Nas dvoje smo se odrekli vožnje Mercedesa i 15-metarske jahte – rekao nam je kroz smijeh simpatični dvojac, dok su ostali, kao što smo u uvodu, ostali suzdržani i nezainteresirani za dobre promjene koje bi u svoj život eventualno mogli uvesti.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: