FOTO: NAKON 15 GODINA ČEKANJA: Počeli radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Tisnom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon 15 godina čekanja, Općina Tisno konačno dobiva novi dječji vrtić. Načelnik Ivan Klarin danas je otvorio radove na uređenju budućeg vrtića ‘Spužvica’, a kamen temeljac pomogli su mu položiti tišnjanski mališani u pratnji svojih teta.

tisno vrtic pocetak radova4

tisno vrtic pocetak radova6

-Ovo je važan trenutak za cijelo mjesto. Po prvi put u povijesti Tisnog gradi se novi vrtić i jaslice. Ukupna vrijednost radova s opremom je pet milijuna kuna, a sufinancirat će ih EIB (Projekt razvoja otoka i priobalja)  s 80 posto te Općina sa 20 posto sredstava – poručio je načelnik Klarin. Novi vrtić koji se rasprostire na 400 m2 imat će jasličku grupu, klasičnu vrtićku grupu djece od tri do sedam godina, predškolsku grupu, a bit će i specijaliziran za djecu s posebnim potrebama koji dosada na području otoka Murtera nisu imali adekvatne uvjete.

tisno vrtic pocetak radova2

-Sada možemo slobodno reći kako ovaj dio Tisnog postaje pravi mali kampus. Ovdje već imamo osnovnu i glazbenu školu, sportsku dvoranu i sada dječji vrtić, dakle na jednom mjestu školsko, sportsko, umjetničko i predškolsko obrazovanje – napominje tišnjanski načelnik.

Budućem vrtiću, osim same djece iz Tisnog, gravitirat će i mališani s područja Betine i Jezera pa se tako očekuje da će ga ukupno pohađati 80-ak djece.

-Mi u Tisnom trenutno u vrtiću imamo 22 djece te radimo u neadektvanim uvjetima i napokon smo dočekali novi vrtić. Velike su potrebe za novim vrtićem jer ovdje imamo brojne mlade obitelji, svi su zaposleni, pa čak i bake tako da roditelji nemaju mogućnost ‘baka servisa’. Osim toga imamo vrtić u Jezerima s 22 mališana i u Betini koji broji njih 40 – kazala je Kornelija Barešić, ravnateljica vrtića u Tisnom.

tisno vrtic pocetak radova1

Projektant novog vrtića je arhitekt Damir Lasinović koji je naglasio kako je vrtić arhitektonski prilagođen vrtićkoj dobi, jednostavan je i veseo te će se djeca moći poistovjetiti s ambijentom.

Radovi na izgradnji vrtića potrajat će šest mjeseci, a prvi mališani upisat će se u pedagoškoj 2015. godini.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.