FOTO: Kninjani isprobali simulator prevrtanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

S porukom “I ti možeš spasiti život” Hrvatski autoklub je danas u Kninu podsjetio koliko je važno znati pružiti prvu pomoć. U sklopu međunarodnog projekta, Gradskom društvu Crvenoga križa HAK je donirao lutku za vježbanje, dok su Kninjani na Trgu mogli isprobati simulator prevrtanja.

knin444

Promet je osmi uzročnik smrtnosti u svijetu. Godišnje u nesrećama pogine više od milijun ljudi, na hrvatskim cestama oko 40 tisuća u zadnjih 50 godina. Da bi stradavanja bila manja što više ljudi mora znati pružiti prvu pomoć. Prema istraživanjima, to u Hrvatskoj zna tek 7 posto građana.

knin333
Veliki broj onih koji su polagali prvu pomoć u sklopu vozačkog ispita, naučeno je zaboravio. Osim toga, doktrina prve pomoći mijenja se svakih nekoliko godina, a neki postupci koji su se prije preporučali danas su strogo zabranjeni.

knin555

Međunarodna automobilistička asocijacija i Crveni križ zajedno, pokrenuli su program kojim bi potaknuli javnost da nauči pružati prvu pomoć. Hrvatski autoklub se uključio i donacijom edukacijskih pomagala, pa je kninskom Crvenom križu danas predao lutku za vježbanje.

knin111

IZVOR: Radio Knin


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.