FOTO: Izložba Nevena Jakovljevića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Neven Jakovljević pripada generaciji hrvatskih akvarelista jakog mediteranskog duha, snažnog kolorita i istančanog senzibiliteta za motiv.

7

Ilustrirao je knjige brojnih hrvatskih autora, vodio je brojne radionice, sudjelovao je na više od četrdeset domaćih i međunarodnih likovnih kolonija. Njegovi radovi nalaze se u mnogim krajevima Hrvatske i u brojnim zemljama diljem svijeta.

2

Priredio je četrnaest izložbi i sudjelovao na devetnaest skupnih te sudjelovao je na brojnim humanitarnim i donatorskim aukcijama.

5

Poznatiji kao akvarelist, ovaj autor hvata se iskonske oblikovne tvari-zemlje,gline i uranja u nju svom snagom svog osebujnog izraza.

Koristi se različitim disciplinama te se očituje kao slikar, crtač, kipar i ilustrator. Kao slikar drži se mediteranskih motiva pa se oni pojavljuju u ovom ciklusu.

1

Vješto se koristi keramičkim izražajnim slikarskim sredstvima, olovkama i pigmentima te hrabro traga za novim izražajnim mogućnostima.

2

Tematski podražaj, najčešće akt i animalističke forme, oblikovna razrada i sadržaj-čine temelj njegove stvaralačke sposobnosti.U skulptorskim ostvarenjima očita je potreba da se bujica strastvenih nabačaja pročisti do posve sažetih, kristaličnih formi. Dodatno glazirane, posebno one animalističke, sugeriraju napetost i pozivaju nas upravo da ih pomilujemo.

6

Ženski aktovi napravljeni su najčešće od neglazirane terakote kao i mat površine.

3

Zasebnu malu cjelinu čine likovi mornara i mladenke s brodom kod koje se autor upušta u duhovitu igru karakterizacije i upravo tu ostvaruje naročitu  i prepoznatljivu živost rukopisa  i izražajnost oblika.

8


Pratite nas i na društvenim mrežama: