FOTO: IZLOŽBA II: ‘Što je Petra vidjela’ manje je od onog što je Luka Marotti vidio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Druga po redu izložba koja je danas otvorena na prvom katu Gradske knjižnice ‘Juraj Šigorić’ u Šibenik je izložba fotografija ‘Što je Petra vidjela’ Luke Marottija, rođenog Šibenčanina.  Marottiju ovo nije prvo predstavljanje šibenskoj publici pred kojom je zadnji put izlagao prije nekoliko godina u galerijskom prostoru Knjižnice.

U CENTRU OBJEKTIVA

-Kad smo došli iz Zagreba, dolje na ulazu u Knjižnicu dočekala me Petrina mama. Rekla bi je da je došla samo zato da bi vidjela što je to Petra vidjela. Da je to strašno  zanima, da godinama ne zna što je ona u svemu tome vidjela. Vjerojatno je očekivala da su izloženi moj portreti. Međutim, nisu. To su fotografije nastale putujući po Hrvatskoj što privatno, što poslovno. Tu je bezbroj malih mjesta. Ima nešto Šibenika i, naravno, Zlarina – otkriva fotograf te nastavlja:

-Nastale su slučajno, manje – više, nisu režirane. Petra je zatečena u tim  nekim pozama, ja sam je snimio. A jedna stvar koju sam htio pokazati izložbom, ovim ciklusom fotografija je to da sam ja cijelo to vrijeme vidio jedan element više od Petre, tj.  vidio sam Petru  – otkriva autor što je pjesnik htio reći.

izlozba luka marotti1

Inače, Marotti je rođen u Šibeniku, školovan u Zagrebu. Od sedamdesetih godina prošlog stoljeća radi na HRT-u kao redatelj i autor brojnih dokumentarnih emisija i filmova uglavnom kulturne i baštinske tematike.  Paralelno s tim bavi se fotografiranjem te je član zagrebačkog CroartPhoto kluba.  Dobitnik je nagade ‘Ivo Fabijan’  Hrvatskog novinarskog društva za najbolju fotografiju godine s područja umjetnosti i kulture.

Dovoljna preporuka za razgledati uvijek oku ugodan prvi kat šibenske knjižnice u centru grada.

izlozba luka marotti5 izlozba luka marotti4 izlozba luka marotti2 izlozba luka marotti6


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.