FOTO: Gradonačelnik Burić: Šibenik je primjer grada koji niže uspješne projekte

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Danas se u Šibeniku održava drugi dan konferencije 48 sati u organizaciji Udruge gradova Republike Hrvatske i poslovnog tjednika Lider. Izlaganja i panel diskusije vodile su se na temu porezne politike i njenog utjecaja na odnose gradova i države, a poseban naglasak je bio i na primjerima uspješnih gradova koji grade bolju budućnost za svoju zajednicu, među kojima je i Šibenik.

buric_pauk_grcic

„Moja gradonačelnička filozofija je jednostavna – morate biti koordinator znanja i iskustva, morate moći procijeniti sposobnosti ljudi. Šibenik je bio u problemima, imao je teško nasljeđe iz bivše države i mnoge probleme. Naša gradska uprava je fokusirana na projekte koji su vrijedni i koje treba nastaviti na dobrobit građana“, kazao je gradonačelnik Burić te poručio kako su projekti tvrđava Sv. Mihovil i gradska plaža Banj dobri primjeri projekata kakvi će doprinijeti daljnjem razvoju Šibenika. „Bitna odlika dobrog i uspješnog projekta je i njegova održivost, na što se često zaboravlja“, zaključio je.

U ime Grada Šibenika okupljenima se obratio i Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj. „Uvijek se priča o projektima iz turizma, ali mi imamo cijeli niz projekata iz drugih područja – sveučilišni studij u Šibeniku, znanstveni projekti vezani uz centar kompetencija, a krećemo i s projektima pomaganja našim poduzetnicima da lakše dođu do europskih sredstava“, poručio je. Upozorio je kako se često u javnosti priča o tome koliko se sredstava iz EU fondova povuklo, ali ne i o kvaliteti projekata koji su ih dobili.

pauk_grcic

Na temu poticaja regionalnog razvoja Hrvatske, prisutnima se obratio Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH. „Na državnoj ali i na lokalnoj razini otvaraju se ogromne financijske mogućnosti – 10,7 milijardi eura u idućih 7 godina je zaista ogroman novac, puno veći od onog u predpristupnim fondovima“,istaknuo je Grčić i dodao kako je optimističan za projekte koji tek dolaze.

Glavne teme dvodnevne konferencije su zaštita okoliša, fondovi EU, reforma vodnog gospodarstva ,porezna politika i regionalni razvoj.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.