FOTO: Građani loše otvorili sezonu, težak poraz od Kaštela, fenomenalni Damir Rančić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najavljivali su i igrači i trener Jeronimo Šarin da ove godine kreću žustrije u prvenstvo, da će prošlogodišnju seriju od tri poraza na početku ove godine zamijeniti serija pobjeda. Spotakli su se već na prvoj stepenici, Kaštele su uvjerljivo pobjedile na Baldekinu, čak su prebacili  i stotku, na kraju je završilo s uvjerljivih 86:102.

gkk1

Jednostavno, loše se ušlo u utakmicu, stekao se dojam da su naši igrači mislili kako će se Kaštele same dobiti. Isto su, čini se, mislili i gledatelji, osim Funcuta koji su opet bili odlični, publika je nekako mirno gledala utakmicu, točnije kako rutineri Damir Rančić i prebjeg iz Jolly JBS-a Ante Mašić zatrpavaju koš domaćina.

Kod Šibenčana jedini je bio na visini pridošlica Vrkić, ostali tek uz neki bljesak, poput Šamadana i Bašića.

gkk5

Rančić je gađao trice skoro nepogrešivo, ulazio, asistirao Mašiću, ovaj također nije mogao promašiti, pa se razlika od 10 poena s poluvremena sredinom treće trećine podigla na najviših 18. I, tada, napokon  ulazi Sandi Marcijuš, Bašić odmah pogađa tricu, Funcuti dižu u višu brzinu, i u svega četiri minute razlika je smanjena na samo četiri poena.

Marcijuš, iako se jasno vidi da je tek na nekih maksimalno 25 posto snage, pokazao je u te četiri minute da će, kad uđe u formu, biti jako pojačanje. Zna igrati, borben je, ima dobru centarsku tehniku i dobro skače, a čini se kako mu ni slobodna bacanja neće predstavljati problem. Zapravo, on i Vrkić, koji je bio daleko najbolji šibenski igrač večeras, odličan u kontranapadu, jedini su plusevi današnje utakmice, vidi se da će biti dobra pojačanja.

gkk3

Četvrta četvrtina opet nekakva letargija, razlika za Kaštelane je stalno rasla, i na kraju zaslužena gostujuća pobjeda. Podbacili su starosjedioci, Vukičević, Badžim, Kalpić, mladi Španja je dobio dosta minuta ali nije pokazao puno, Kaštelani su dominirali u skoku.

gkk4

Sljedeće kolo ‘građani’ su u Splitu protiv istoimenog prvoligaša.’

ŠIBENIK: Radovčić, Badžim 6, Mišić 4, Kalpić, Bašić 20, Blaće 2, Marciuš 11, Vukičević 3, Španja 2, Šamadan 10, Petani 7, Vrkić 21
KAŠTELA: Klarica 4, Vručinić 10, Rašetina 3, Biočić 9, Blažević, Rančić 30, Vujičević 4, Mašić 24, Došen 7, Šipić 11, Roso, Oršulić


Pratite nas i na društvenim mrežama: