Festival putnika: Radionice volontiranja u Africi i dodjela nagrade Dijana Klarić

Tomislav Perko, Dvina Meler, Hrvoje Jurić, Boris Veličan, Jasen Boko, Žiha Kalman, Željan Rakela, Nenad Vlahović, Leo Lemešić, Maja Klarić, Iva Soldo, Goran Subašić-Veliki Gogo, Goran Jović,Vedran Vidak, Goran Šafarek,  Uroš Krčadinac i Rozeta Bogeljić samo su neki od putopisaca i avanturista koji će doći  na ovogodišnji, treći po redu Hrvatski putnički festival u Šibeniku, koji od 15. do 18. svibnja organizira Hrvatski klub putnika predvođen Šibenčaninom Nikolom Barakom.

– Između predavanja pobrinuti ćemo se da vam ne bude dosadno. Osim što smo ‘dogovorili’ sunčano vrijeme, kao i do sada,moći ćete otići na radionicu fotografije,te na radionice volontiranja u Africi koju će održati volonteri koji su boravili u Tanzaniji u sirotištu Kolajne ljubavi.Gdje ćete moći saznati o životu u Africi, ljudima i običajima, te o dječici u sirotištu i svakodnevnim obavezama. Biti će i nešto na temu studija u inozemstvu,zanimljive knjige i bogat glazbeni program. Klub Azimut će biti naša ‘baza’,tamo ćemo piti jutanje kave,uživati u popodnevnom suncu,a navečer se zabavljati uz ritmove dobre glazbe. Svakako ne smijete propustiti ostatak prekrasnog starog grada Šibenika, koji će biti ukrašen zastavicama iz cijelog svijeta,na pokojem uglu ćete zastati poslušati uličnog svirača. Trg Medulić je postao neizostavna lokacija za naše aktivnosti i predavanja, da li zbog svog šarma ili svojih godina,ne znamo – kaže Nikola Baraka.

ctf

Posebno ističe i nagradu Dijana Klarić.

– Ove godine po prvi put dodjelujemo Nagrade ‘Dijana Klarić’ u HNK Šibenik,17. svibnja  u 19.30. Upravo je ovih dana završio natječaj za pet kategorija, a to su: najbolji putopis,najbolja fotografija,najbolji video,najbolji putopisni projekt i putnik/putnica godine. Možemo vam samo otkriti da je prijavljeno preko 150 kandidata i da će odabir biti vrlo težak za naše članove žirija. Čestitke svima koji ste poslali odlične i zanimljive uratke i sretno!! Za one koji ne budu imali sreće ove godine,već iduće će dobiti ponovnu priliku. Želimo da ova nagrada postane tradicija i da Dijana Klarić i dalje ostane među nama i barem na ovaj način prenosimo njenu poruku i ljubav prema životu. To je sve obijedinjeno u kipićima koje će pobjednici dobiti,koji su izrađeni od drva sambe- kaže Baraka.

ctf 2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.