Dvojica ministara Zmajlović i Lorencin sutra u posjetu našoj županiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar turizma Darko Lorencin i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović sutra će boraviti u našoj županiji.Ministar turizma će 1. i 2. srpnja službeno posjetiti Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju, gdje će se susresti sa županima, gradonačelnicima, direktorima turističkih zajednica i turističkim gospodarstvenicima s područja tih dviju županija. Teme sastanaka su, između ostalog, izmjene Zakona o turističkim zajednicama te investicijski projekti s područja županija.

Lorencin službeni posjet započinje u Šibeniku u utorak 1. srpnja, gdje će se u 10.30 sati susresti sa županom Goran Paukom, direktorima turističkih zajednica i gospodarstvenicima. Nakon toga ministar će u pratnji župana i gradonačelnika Željka Burića posjetiti tvrđavu Svetog Mihovila te otok Zlarin na kojem je planirana izgradnja Hrvatskog centra koraljarstva.

S druge strane, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović svečano će sutra, 1. srpnja otvoriti Oziđanu pećinu u sklopu NP Krka, lokalitet od izuzetne prirodne, kulturološke i povijesne vrijednosti koji se nalazi u sklopu poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina.

Svečanosti će nazočiti predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavnici zaštićenih područja Šibensko-kninske županije i institucija koje su vodile arheološka istraživanja.

Arheološka istraživanja potvrdila su u Oziđanoj pećini nazočnost svih neolitičkih kultura jadranskoga prostora (impresso, danilske i hvarske kulture), zatim eneolitičkih, te ranoga i srednjega brončanog doba. Ljudska prisutnost u pećini bila je neprekidna od 5000 do 1500 prije Krista. U pećini je uređena arheološka zbirka in situ.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.