‘Dovedimo dva dupina i napravimo atrakciju kod Tijata’

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, posljednje u ovoj godini, gradski vijećnik dr. Ivo Blaće imao je neobičnu ideju. Naime, gradskim ocima predložio je da se između Zmajana i Tijata ogradi morski prostor za zaštićeni akvarij.

– Bila bi to izvanredna turistička atrakcija za ljude željne ronjenja. Nije to ništa novo, imamo tako nešto kod Koraljnog grebena. Dovedimo još dva dupina i imamo odličnu atrakciju – kazao je Blaće potaknut pričom jednog starog šibenskog ronioca koji mu je ispričao kako je nekoć izlov ribe bio znatno manji.
– Trebali bi i biti ekološki osviješteni, jer bolje je da jednog ugora slika 500 turista nego da ga mi pojedemo – smatra vijećnik. Gradonačelniku Željku Buriću njegova ideja se svidjela no pozvao je privatne investitore da s takvim idejama dođu u gradsku upravu.
– Grad Šibenik mora biti servis takvih idejama, mi se tim poslom nećemo baviti  – istaknuo je Burić. Vijećnike je danas zanimalo i kako ce se djelatnici Muzeja u budućnosti baviti upravljanjem šibenskih tvrđava, kada nemaju veze s menadžmentom te ih je zanimalo koliko je Burićeva administracija zaposlila novih djelatnika.

ŠIBENSKE TVRĐAVE

– Upravljanje tvrđava od strane Muzeja je privremeno rješenje koje je i najjeftinije. Konačni cilj je stvoriti top menadžerski tim koji će se baviti i  im dijelom  upravljanje tvrđavama – kazao je Burić te otkrio kao jednu od atrakcija kako će ispod mosta na Šubićevcu biti početna točka vlakića koji će turiste voditi u razgledavanje na tvrđavu Barone. Što se tiče novog zapošljavanja Burić je kazao kako u stavci bruto plaća nema pomaka već su nova lica u Gradskoj upravi došla na mjesto ljudi koja su išla u mirovinu ili na druga radna mjesta.

RJEŠENJE TEF-a DO KRAJA GODINE?

I ovo Gradsko vijeće nije zaobišla aktualna tema TEF-a pa je dogovor s vjerovnicima gradonačelnik najavio do kraja godine. Spomenimo kako bi se na gradskom vijeću trebao usvojiti prijedlog proračuna za 2014.godinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.