Djeca kod Skradina pronašla ‘zolju’, policija apelira: Oružje ne odlažite na otvorenom, prijavite ga nama!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U utorak, 1. srpnja na području Skradina, na otvorenom prostoru u blizini Lađevaca djeca su pronašla neeksplodirano eksplozivno sredstvo i donijeli ga kući o čemu su roditelji odmah obavijestili policiju. Po izlasku policijskih službenika za protueksplozivnu zaštitu utvrđeno je da se radi o neeksplodiranom eksplozivnom sredstvu ‘zolji’, koja je na tom području uništena.

Budući da ovaj događaj u Skradinu  upućuje na činjenicu da još uvijek pronalazimo odbačeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari na otvorenim prostorima te da neodgovorno ponašanje može dovesti do tragedije, iz PU šibensko-kninske podsjećaju građane kako je i dalje u tijeku akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’.

Građanima je tom akcijom, bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Također, apeliraju na građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na otvorenim prostorima u prirodi, jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi te da se protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

-Oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno građani se mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – poručuju šibenski ‘plavci’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: