Direktor marine Frapa u Rogoznici potjerao humanitarne veslače

Ako ne možeš pomoći, nećeš ni odmoći, deviza je kojom se vodi većina, posebice kad je riječ o humanitarnoj akciji. Međutim, potez direktora marine Frapa u Rogoznici ne služi na čast toj razvikanoj jahtaškoj destinaciji. Članovima humanitarnog tima Prava doza ustrajnosti danas je uskratio gostoprimstvo, odnosno nije dopustio da u vrećama za spavanje prenoće na otvorenom pokraj vezova, već ih je potjerao iz marine – piše  Romana Kovačević Barišić za Večernji list.

Riječ je o ekipi u organizaciji udruge Apel koja već treću godinu zaredom vesla u kajacima od Krka do Dubrovnika, s ciljem prikupljanja 100 tisuća kuna za “Bračke pupoljke”, skupinu djece s posebnim potrebama s otoka Brača. Među njima su doktori znanosti, poslovni ljudi, liječnici, mladi Ivan Tankosić koji je prebolio rak, a na jednoj ruti vesla i Mario Valentić. Lani su veslanjem priuštili nezaboravni kamp u Fužinama djeci s malignim bolestima, a pretprošle godine omogućili nabavu četiriju infuzomata za splitsku bolnicu.

– Došli smo na recepciju marine Frape i zamolili da prenoćimo negdje sa strane, na otvorenom, kako to i inače činimo. Uvijek nam izađu ususret u kampovima, marinama, i općine katkad, te dopuste da u vrećama za spavanje prenoćimo i da se otuširamo nakon cjelodnevnog veslanja. Međutim, kad je došao direktor Frape, Austrijanac, rekao je da to ne dolazi u obzir i da odmah napustimo marinu. Nismo nikad doživjeli takvo što, tijekom rute obiđemo deset do petnaest “postaja” i ljudi obično sasvim drukčije reagiraju – ispričao nam je Ivan Stojčević, predsjednik udruge Apel.

Ljudskije su reagirali na drugom kraju Rogoznice pa su veslači prenoćili na terasi vatrogasnog doma i u svitanje nastavili put Brača. U ovogodišnjoj akciji ekipa veslača u organizaciji udruge Apel s Krka je krenula 27. srpnja, a predviđeni je dolazak u Dubrovnik, prema podacima sa službene Facebook stranice udruge, 14. kolovoza.

Izvor: Večernji list

Foto: Udruga apel

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.