Deset godina kasnije: Gdje su zvijezde prvog Big Brothera?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U specijalu ‘Život nakon realityja’ prisjetili smo se najupečatljivijih sudionika hrvatskih reality showova. Saznajte kako im je život izgledao nakon što je prošlo njihovih ‘pet minuta slave’ i s čime se danas bave.

Prva sezona reality showa Big Brother u Hrvatskoj je prikazana 2004. godine. Prvog dana u kuću je ušlo dvanaest stanara da bi im se kasnije pridružila još dva. Ovaj projekt bio je jedan od uspješnijih RTL televizije, a kod gledatelja je imao sjajan odjek. Stanari Big Brother kuće bili su prave zvijezde tijekom trajanja showa, a zanimanje za njih trajalo je i nakon izlaska iz kuće. No većina njih je, kao što to uvijek biva, stekla slavu kratkog vijeka. Neki su ipak uspjeli pozitivno i dugoročno iskoristiti svoj boravak pred kamerama.

Pobjednik Saša Tkalčević (42), koji se nametnuo kao najveći pozitivac i vođa cijele ekipe, pobrao je velike simpatije kod gledatelja.

sasatkal111

Lako su ga prepoznavali na ulici, no stečena slava nije ga promjenila. Nakon izlaska iz Big Brother kuće u medijima se uglavnom pisalo o detaljima iz njegova privatnog života. Prije šest godina Saša je postao djed nakon što je njegov, tada 16-godišnji sin, postao otac.

Godinu i pol dana od rođenja unuka, Saša se rastao od supruge Nataše (41) s kojom je u braku bio 19 godina. Kao razlog okončanja braka par je tada naveo da je između njih nestalo kemije i strasti, no da će svejedno ostati u dobrim odnosima.

– Već kad sam došao u Big Brother kuću, bio sam izgrađena osoba i psihički jak. Nije mi žao što sam sudjelovao u takvom realityju jer volim probati nove stvari – rekao nam je Saša. S većinom bivših sustanara se i danas čuje. Danas ima novu obitelj i osobu koju voli, a ulogu djeda obožava. I dalje je pun energije pa tako planira put u Kinu sljedeće godine što će mu pomoći dovršiti knjigu na kojoj radi. Piše o ljudima i osjećajima, a volio bi da njegova knjiga pomogne onima koji će ju čitati.

U Kinu će se zaputiti sa svojom sugrađankom Antonijom Putić. Planiraju propješačiti i proputovati pola svijeta. Redateljica i producentica zadnjih godinu dana živi u Kini, a kad mu ih je predložila, Saša je pristao na njezine pustolovne planove. Ovaj dvojac godinu i pol dana uglavnom planira pješačiti. Cilj im je obići pola svijeta. 

Saša je vlasnik salona za tetoviranje u Bjelovaru, a velika su mu strast motocikli koje sam izrađuje. S milijun kuna koje je osvojio sagradio je kuću.

Najveću korist od sudjelovanja u showu imala je Šibenčanka Antonija Blaće (35) koja je nakon kraja realitya postala uspješna voditeljica.

Kao glavna voditeljica pojavila se već u drugoj sezoni spomenutog showa, a iza nje su projekti kao ‘Fear Factor’, ‘Večera za 5’, ‘Celebrity Big Brother’, ‘Hrvatska traži zvijezdu’, ‘Survivor’, ‘Tri dva jedan peci’, ‘Tog se nitko nije sjetio’,  a trenutačno radi na showu ‘Uhvati Bingo ritam’. 

Kao radijska voditeljica okušala se na Narodnom radiju, a onda je prešla na ‘Prvi radio Zagreb’.

Antoniju na malim ekranima tako gledamo već punih deset godina. Publiku je osvojila svojim neopterećenim i spontanim karakterom. Kako nam je rekla, nikad nije požalila što se prijavila za sudjelovanje u ovom realityju. 

 To bi naprosto bilo nenormalno s obzirom na cijeli slijed događaja. Ostala sam super s Anom Gotovac. To je već odavno nadišlo Big Brother. U kontaktu sam s Alenom, ne idemo na kave svaki tjedan, ali smo si nekako tu. Također, svaki put kad sam u Puli obavezno odem do Marine Bajlo. Super se provedemo – ispričala nam je Antonija. Preko Facebooka s vremena na vrijeme komunicira s Valentinom Tasić i Egle Brožić, a kako kaže, s Krešom Jengićem i Sanjom Kvastek se već pet godina dogovara za kavu. 

– Teško je to sve pospajati. Dobra je bila naša generacija. Dobro smo se zabavljali, veseli smo bili – zaključila je Antonija. 

Slično kao ona danas razmišlja i njezina bivša sustanarka, a danas dobra prijateljica, Ana Gotovac. 

gotovac111

– Nikad nisam požalila što sam se prijavila u Big Brother show. To je iskustvo i prilika koji se ne propuštaju i događaju se, ako se uopće dogode, jednom u životu. Ne mogu reći da me to iskustvo nešto drastično promijenilo, ali mogu reći da me nadogradilo – započela je Ana svoju priču. Prisjetila se kako se još godinu, dvije nakon završetka sve vrtjelo oko njezinog sudjelovanja u showu. Još se pratilo gdje su bivši natjecatelji i što rade. 

– To je jako utjecalo na moj stil života. Na moje zadovoljstvo, taj interes je pomalo jenjavao i mogla sam se vratiti nekom ‘normalnom’ načinu života – rekla nam je Ana. No priznala je i da njezino sudjelovanje u showu nije utjecalo pozitivno na njezinu poslovnu karijeru. 

– Osobe koje su sudjelovale u ovakvom tipu showa ne shvaćaju se ozbiljno i smatra se da nisu dovoljno dobre za obavljanje ‘odgovornih’ poslova – rekla je Ana. Nakon što se show završio položila je zaostale ispite na Ekonomskom fakultetu i diplomirala. Danas radi u struci i u sretnoj je vezi. Psa Biggyja, koji je s njima bio u Big Brother kući, nakon završetka showa uzela je pod svoje okrilje. 

– Živio je pet godina kao moj najdraži ljubimac ikad sve dok mu nije dijagnosticiran tumor pa smo ga morali uspavati – prisjetila se Ana. 

Od bivših ukućana intenzivno se čuje samo s Antonijom. Kaže da je u njoj pronašla jednu pravu, dobru prijateljicu. 

– S Egle i Valentinom znam razmijeniti pokoju poruku na Facebooku, Alena sretnem jednom u godinu-dvije, Ozrena i Sanju sam vidjela prije pola godine nakon pet, šest godina – rekla nam je Ana. Kroz show i zbog showa upoznala je mnoge divne ali i, kako kaže, mnoge ne tako divne ljude. 

– Proživjela sam prekrasna, ali i ne tako lijepa iskustva. U Big Brother kući više razmišljaš o sebi i o drugima, preispituješ se, ispravljaš pogreške – rekla nam je Ana. 

Zdravko Lamot također je sudjelovao u prvoj sezoni ovog reality showa. Rado se prisjetio tog razdoblja. 

lamot111

– Kad se sjetim da je prošlo deset godina od mog sudjelovanja u Big Brotheru, prođu me vrlo pozitivne emocije. Žao mi je što smo svi toliko lijeni pa nismo organizirali nekakvu zajedničku ‘maturalnu BB večeru’ – započeo je Zdravko koji se danas bavi web marketingom. Suvlasnik je dva portala, a voli istaknuti i da je jedan od začetnika projekta ‘Fantasy Land Pool Party’ – Ljeto na kontinentu počinje u Samoboru. 

Na svoje sudjelovanje u showu gleda samo pozitivno.

– Mogu reći da je to odlično i drugačije iskustvo za mlade ljude koje vrijedi proživjeti. Eh, nostalgija. Tko to nije proživio, ne zna u biti što je to – kaže Zdravko. Priznaje da mu se život nakon završetka showa promjenio.

– Pogotovo te prve godine. Za 180 stupnjeva. Slava kako dođe tako i prođe, no mi smo se tada zaista odlično zabavili. U tom smislu vjerujem da smo sudjelovanje u showu itekako iskoristili i profitirali. To je avantura koja se pamti cijeli život – zaključio je Zdravko. Što se tiče bivših sustanara, kaže da su svi koje je upoznao tijekom boravka u kući bili super. Čuje se sa Sašom, Filipom Voloderom, dok Alena Macinića sretne vani, a našalio se kako mu Antonija ‘iskače iz paštete’ pa ju ne može izbjeći. Što se tiče njegovog privatnog života trenutačno, kad je ljubav u pitanju kaže da mu je biti solo baš OK.

Rijetki od ostalih stanara poslije su se pojavljivali u javnosti, a karijeru sličnu onoj Antoniji Blaće nisu uspjeli ostvariti. Još neko vrijeme nakon kraja showa pisalo se o njihovim privatnim životima. Krešo Jengić, koji je ostao zapamćen po bijegu iz kuće skokom preko ograde, u Španjolskoj se pokušavao izliječiti od dugogodišnje ovisnosti o opijatima. 

jengic111

Rijetki od ostalih stanara poslije su se pojavljivali u javnosti, a karijeru sličnu onoj Antoniji Blaće nisu uspjeli ostvariti. Još neko vrijeme nakon kraja showa pisalo se o njihovim privatnim životima. Krešo Jengić, koji je ostao zapamćen po bijegu iz kuće skokom preko ograde, u Španjolskoj se pokušavao izliječiti od dugogodišnje ovisnosti o opijatima. 

Alen Macinić, kojeg je publika upamtila po nadmiku Svizac, pojavljivao se na raznim javnim događajima.  

Marina Bajlo u kući je izdržala čak sto dana i bila je jedna od četiri stanara koji su bili u finalu. Poslije završetka showa iz Rijeke se preselila u Zagreb gdje je na lokalnoj televiziji vodila 45-minutnu emisiju. Kad se emisija ukinula, vratila se u rodni grad i radila u obiteljskom kafiću. 

– Big Brother mi je pomogao jer sam upoznala svijet estrade koji inače ne bih imala priliku upoznati. Nosila sam neke revije i završila školu za radijskog i tv-voditelja – rekla je u jednom intervjuu.

Ostatak ekipe činili su Valentina Tasić, Željko Mađarić, Sanja Kvastek, Filip Voloder i Ozren Petrić. 

IZVOR: 24sata.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama: