Denis Šupe o kvalifikacijama protiv Opatije: Izgledi su 50:50

Pratite nas i na društvenim mrežama:

I to se moralo jednom dogoditi. Nakon što su protekle dvije sezone bez stresa osigurali ostanak u elitnom rangu, unatoč tome što su domaće prvenstvo okončali na posljednjem mjestu, vaterpolisti Šibenika morat će se dobrano pomučiti žele li i dogodine igrati s najboljima. Naime, pred klubom iz Crnice su dvije kvalifikacijske utakmice protiv Opatije, prva od njih na rasporedu je već u subotu, 21. lipnja, u gostima, dok se uzvrat u Šibeniku igra tri dana kasnije.

NEMA FAVORITA

Podsjetimo, prethodnih godina nitko iz 1B lige nije bio zainteresiran za ulazak u prvu ligu, ali sada momčad s Kvarnera očito smatra da je sazrijelo vrijeme da se okušaju s najboljima.

Narančastima neće biti lako. Slaže se s tim i trener Šibenika Denis Šupe koji drži kako su izgledi fifti-fifti.

vk si7

– U ove dvije utakmice nema favorita. Prednost Opatije, koja je zapravo druga momčad moćnog Primorja, je što ima nekoliko iskusnih igrača, riječ je dobro izbalansiranoj momčadi koja je u 1B ligi sve utakmice dobivala se pet, šest i više razlike i sigurno nam neće biti lako. S druge strane, mi smo ipak prvoligaši koji već godinama igraju u Jadranskoj ligi, dakle, imamo puno jakih utakmica u rukama i nogama i ako odigramo kako znamo, vjerujem da ćemo i dogodine igrati u elitnom rangu. Na stranu svi financijski problemi i teška situacija u klubu, ali bilo bi jako loše da Šibenik nakon više od tri desetljeća ispadne iz prve lige. Zato ćemo dati sve od sebe da se to ne dogodi – kazao nam je Šupe.

MLADOST KONTRA ISKUSTVA

Dodao je kako će kvalifikacije odigrati momčad koja je iznijela proteklu sezonu, a koja je uglavnom sastavljena od juniora.

– Opatija je ekipa s dosta iskusnih igrača, što u ovakvim utakmicama može biti prednost, međutim mi ćemo odgovoriti  svojom mladošću, agresivnošću i energijom i, ponavljam, budemo li na najvišem nivou, uspjeh ne bi trebao izostati – zaključio je Denis Šupe.


Pratite nas i na društvenim mrežama: