Damir Karakaš stiže u Šibenik gdje će u subotu održati promociju romana ‘Blue Moon’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Samo nekoliko dana nakon zagrebačke promocije, književnik Damir Karakaš održat će promociju svog najnovijeg romana ‘Blue Moon’ i u Šibeniku. Promocija nove knjige autora romana ‘Kino Lika’ kasnije prenesenog na filmsko platno održat će se ove subote, 8. studenog, s početkom u 20.30 sati.

Tom prilikom Karakaš gostuje u Azimutu, a njegov rad i djelo publici će u razgovoru s autorom približiti šibenski novinar Ivan Živković Žika. Dodajmo da nakon Zagreba i Šibenika, Karakaš s ‘Blue Moonom’ nastavlja dalje u Beograd, gdje će knjigu predstaviti na tamošnjem sajmu knjiga koji je na glasu kao najveći ‘knjižni’ sajam u ovom dijelu Europe.

PAR RIJEČI O KNJIZI

Karakašev roman ‘Blue Moon’ prati jednog fanatičnog rockabillyja, propalog zagrebačkog studenta iz provincije na koncu osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mladića koji se jako brine o svojoj kokotici ipak će stići i druge brige, odjeci njegove egzistencijalne izgubljenosti, u doba pred rat čiji se dolazak čuje na ulici i u obiteljskim razgovorima. Sudar mladalačke subkulture i traumatičnog obiteljskog naslijeđa u to doba naročito odjekuje.

Gradski milje, kao azil junakove subkulturne slobode, s vremenom biva koloniziran ‘obaveznim’ općim diskursima, a roman, atmosferski spajajući intimno i društveno, postaje svojevrsna, uvjerljiva i autentična, slika predratne tjeskobe.

Roman ‘Blue Moon’ uvjerljiv je i literarno slojevit oproštaj s jednom mladošću i jednim vremenom u kojem se puno toga sudaralo, iz kojeg je bilo teško zamisliti budućnost.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.