BURNUMSKE IDE: Zuhra u ulozi cara Vespazijana, a Antonija Blaće kao njegova ljubavnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Osme po redu Burnumske ide održat će se u srijedu 13. kolovoza u 20:30 sati u amfiteatru Burnum u Ivoševcima, dijelu starorimskog vojnog logora.

Nacionalni park Krka organizira Ide četvrtu godinu zaredom. Te večeri će Burnum nakratko zaroniti u prošlost, vratiti se dvije tisuće godina unatrag i dočarati posjetiteljima sliku staroga Rima u danima zabave i veselja. Uz svjetlost baklji, miris antičkih jela i zvuke harfe i fanfara, moći će na nekoliko sati osjetiti duh i ljepotu kulture na čijim temeljima počiva zapadna civilizacija.
Sajamski dio programa, koji će se odvijati ispred amfiteatra, uključuje tradicionalni antički stol, prezentaciju obrta (kovačkog, lončarskog i postolarskog) i raznih vještina (pisanje voskom, izradu drvenih igračaka, mozaika i bula, filcanje vune), mjenjačnicu (za denare), dotjerivanje (odijevanje, šminkanje…), odmaranje na trikliniju, gatanje iz graha, postupke antičke medicine i dr. Posjetitelji će moći sudjelovati i u starorimskim igrama.
Središnji događaj manifestacije – uprizorenje događaja iz vremena rimskih careva, pod nazivom VIVAT CIBO – održat će se u amfiteatru. U izvedbi će sudjelovati i posjetitelji, koji će odlučiti o životu ili smrti jednog od carskih robova, vojnika ili zatvorenika.

U ulozi cara Vespazijana nastupit će Zlatan Zuhrić Zuhra, a njegovu ljubimicu Antoniu Cenidu igrat će poznata voditeljica Antonija Blaće. Scenarij potpisuje Sergej Mioč, koji će biti narator tijekom cijele manifestacije.

Posjetitelji Burnumskih Ida moći će po promotivnoj cijeni od 40,00 kn kupiti ulaznice za Nacionalni park „Krka“ koje se mogu jednokratno iskoristiti na svim lokalitetima u 2014.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Organiziran je i besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika, Drniša i Knina.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.