Burić: Šibenik je definitivno grad koji ne plače nad svojom sudbinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Danas je u hotelu Ivan u Solarisu otvoren 6. susret gradonačelnika i poduzetnika, u organizaciji Udruge gradova Republike Hrvatske i poslovnog tjednika Lider. Cilj skupa je pronalaženje novih modela suradnje jedinica lokalne samouprave i poslovne zajednice s ciljem poticanja poduzetničke klime.

-Grad Šibenik definitivno je grad koji ne plače nad svojom sudbinom, mi smo našli svoj put – put ka uspjehu. Mi kao čelnici lokalne samouprave izabrani smo da radimo na dobrobit svih naših građana i moramo raditi u interesu naše sredine i pritom zatomiti političke interese i pripadnost – rekao je u svom pozdravnom govoru šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Osvrnuo se i na aktualnu temu regionalnog preustroja, kazavši kako smatra da je najveći problem visoka centraliziranost Hrvatske.

-Želim ravnomjerni razvoj Hrvatske, to je jedini put. Samo decentralizacijom realnog novca i moći odlučivanja o sredstvima za lokalne potrebe Hrvatska može ići naprijed ka ravnomjernijem razvoju – kazao je Burić.

Zaštita okoliša, reforma vodnog gospodarstva, fondovi EU, porezna politika i regionalni razvoj glavne  su teme ove dvodnevne konferencije.

Konferencija je počela u ‘zelenom’ ozračju, jer je prošlo godinu dana otkako je Hrvatska usvojila novi Zakon o održivom gospodarenju otpadom. Postoje pozitivni pomaci u implementaciji istoga, ali mnoge lokalne zajednice nisu u potpunosti pripremljene na provedbu zakona. Ova konferencija, koja je okupila više od stotinjak gradonačelnika i predstavnika gradova, prilika je za veće pomake na tom području.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.