Burić o TEF-u: Nitko ništa ne krije ispod žita, pokazat ćemo kako se transparentno ponaša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘I priča TEF-a i priča Obonjana ide svojim intenzitetom, rješenje je blizu, a ova gradska uprava stavit će u funkciju i lokalitet Obonjana i TEF-a’, poručio je danas šibenski gradonačelnik Željko Burić osvrćući se na press konferenciju dvojice SDP-ovaca, Joška Šupe i Ivana Rajića, koji su optužili kako je njihov stranački kolega Krešimir Šakić smijenjen s čela TEF-a kako bi ‘HDZ mogao netransparentno prodati prostor TEF-a’.

POLITIČKI SPIN SDP-a

-Ovo uopće ne bih nazvao reakcijom na konferenciju SDP-a čija je tema bio bivši direktor TEF-a koji je ujedno postao i potpredsjednik šibenskog SDP-a jer je očito kako je riječ o političkom spinu u kojeg se pokušavaju uvući građani. To je ‘obiteljski’ problem SDP-a i neka ga sami rješavaju – kazao je Burić, a onda iznio razloge Šakićeve smjene.

-Ne samo da prostor TEF-a nije stavljen u funkciju, nego nemamo niti certifikat o čistoći prostora, a nije napravljen niti jedan financijski potez da se taj problem riješi. Prijaviti predstečajnu nagodbu, a da uopće ne znate koliko ste dužni, je neozbiljno. Osim toga predstečajnu nagodbu prijavljuju tvrtke koji su blokirane ili ne mogu funkcionirati, što nije slučaj s TEF-om – poručio je gradonačelnik dodavši kako se od dolaska na čelo Gradske uprave bavi utvrđivanjem dugovanja na prostoru TEF-a koji je, napominje, isključivo dug Grada Šibenika, a ne gradske tvrtke.

ZNAMO KAKO RIJEŠITI PROBLEM

-Šakić prijavljuje predstečajnu nagodbu ne znajući da je postojao sudski spor između Grada i INA-e jer je TEF prodan Gradu Šibeniku za jednu kunu i nije TEF dužan već Grad Šibenik. U tom trenutku INA ima založno pravo na nekretnine i mogla bi blokirati TEF i gurnula bi ga u stečaj – kazao je Burić dodavši kako su s INA-om uspostavili kontakt te se utvrđuje iznos duga, nakon čega će se iznaći rješenje za njegovom otplatom.

-Ova gradska uprava točno zna kako će razvijati sve površine u gradu, od TEF-a, Obonjana, Drage ili Zablaća. Nitko ništa ne krije ispod žita, pokazat ćemo kako se transparentno ponaša – naveo je Burić. Demantirao je izjave SDP-ovaca da je jedan od razloga smjene  to što Šakić nije želio potpisati Ugovor o provođenju natječaja za iskaz interesa investitora.

-To je bila samo ideja o kojoj se razmišljalo, da se eventualno raspiše natječaj pa da netko tko bi kupio zemljište vrati dugove. No od toga se, što svjedoče svi naši postupci oko rješavanja problematike TEF-a, odustalo. Ipak, mogu vam kazati kako postoji ogroman interes investitora za prostor TEF-a kojeg nećemo razvijati točkasto već će biti dan u kompletu – kazao je.

Gradonačelnik je na kraju potvrdio kako je u ovom slučaju kao svog savjetnika imenovao profesora Ante Pulića s Ekonomskog fakulteta koji, uz Milana Arnautovića, ima status gradonačelnikova savjetnika no obojica taj posao odrađuju volonterski.


Pratite nas i na društvenim mrežama: