BITI ILI NE BITI: Danas se odlučuje o sudbini HNK Šibenik!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Danas u Ministarstvu financija održat će se sastanak predstavnika Grada Šibenika i Ministarstva na temu dugovanja HNK Šibenik na stavci drugog mirovinskog stupa, u iznosu od 3,7 milijuna kuna plus kamate, koje nije moglo ući u postupak preoblikovanja kluba u sportsko dioničko društvo. Grad Šibenik prije mjesec dana uputio je dopis Ministarstvu, tražeći da se dozvoli otplata tog duga u ratama. Ukoliko Ministarstvo financija na sastanku u srijedu dade negativan odgovor, odnosno odbije uvažiti zamolbu Grada o isplati duga u ratama, Grad Šibenik će HNK Šibenik poslati u stečaj, ustvrdio je za Šibenski portal šibenski gradonačelnik Željko Burić kategorički, dodajući kako se niti kuna građana Šibenika, dakle, niti kuna iz gradskog proračuna neće utrošiti u saniranje dugovanja kluba koja je, na koncu, napravio netko drugi, a ne Grad. S druge strane, direktor kluba u ostavci Novica Ljubičić odbija mogućnost da klub u bilo kojoj varijanti dugove otplaćuje sam.

– Klub u ovom trenutnu ne može sam isplatiti dug. Puno toga ovisi o sponzorima, hoćemo li ih uspjeti pronaći, kao i o tome hoćemo li uspjeti prodati kojeg igrača – kazao nam je Ljubičić.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju Šibenskog tjednika koji je od danas na svim prodajnim mjestima, a razvoj situacije pratite danas na Šibenskom portalu.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: