ANTE ŽUPANOVIĆ: Iza bloklade računa bolnice stoji sam župan Goran Pauk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zavod za javno zdravstvo šibensko- kninske županije blokirao je prošlog petka račun Opće bolnice Šibenik, i to zbog dugovanja za usluge mikrobioloških analiza koje rade za bolnicu iz 2001. i 2002. godine.

– Taj dug je iznosio 1,146 milijuna kuna, a kamate su se popele na dodatnih 1,793 milijuna kuna. Sa računa nam je skinuto 1,4 milijuna kuna i ostali smo u blokadi. Ogorčen sam na takav potez Zavoda za javno zdravstvo, bolnica smo u sanaciji, borimo se s dugovanjima, općom krizom, svejedno pružamo sve usluge građanima, a jedna lokalna ustanova nam blokira račun na ovaj način, bez ikakvih najava. Zašto nam to nisu najavili, zašto su sad nakon 13 godina povukli ova dugovanja? S time su nanijeli štetu bolnici, ali i svim građanima ove županije kojima treba zdravstvena skrb. Siguran sam da ovu odluku ravnateljica zavoda Suzi Vatavuk nije donijela na svoju ruku, to joj je naložio sam župan Goran Pauk. Iza svega stoji politika- rekao je na današnjoj konferenciji za medije sanacijski upravitelj OB Šibenik Ante Županović.

zupanovic1

Dodao je kako bolnica ima i velika dugovanja prema veledrogerijama, ali im nikad nitko nije sjeo na račun, čak su često puta opraštane i kamate.

– Što je još nelogičnije, mi uredno plaćamo dugovanja prema zavodu iz 2010, i 2011. godine, 366 tisuća kuna mjesečno, takav smo ugovor sklopili. I oni nam sad sjedaju na račun zbog dugovanja starih 13 godina? Zašto nas nisu upozoravali, zašto se nismo i za taj dug mogli dogovoriti? Kad sam pitao župana Pauka zašto su to napravili, odgovorio mi je da je zavodu Upravno vijeće naložilo da radi po zakonu. A zna se tko sjedi u Upravnom vijeću. Ovo je čisti politički obračun, i to preko leđa svih građana- rekao je Županović.

Očekuje da se račun bolnice deblokira do kraja tjedna, kad stiže 12 milijuna kuna sredstava od države. Nema namjeru tražiti nove izvođače za obavljanje mikrobioloških analiza za bolnicu.

– Jednostavno nisam takav čovjek, nisam revanšista. I bolnicu i zavod doživljavam kao jednu veliku, zdravstvenu obitelj. Očito oni drugi ne misle tako- ogorčen je Županović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: