SANDUČIĆ POVJERENJA: Crnica – Uredite nam glavnu ulicu kroz četvrt!

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Niz problema muči stanovnike šibenske gradske četvrti Crnica, uputit će odmah na početku njezin predsjednik Ante Rakić. Prije svega, Rakić se žali na sustavno neulaganje u infrastrukturu te četvrti. Još 2009. godine stali su radovi na rekonstrukciji Ulice Stipe Ninića. Oni su trebali biti nastavljeni kako bi se položile nove instalacije vode, kanalizacije i plina, izgradio nogostup, te povukao novi asfalt, no do danas Grad Šibenik nije spomenutu investiciju uvrstio u svoj proračun, kaže Rakić. I to usprkos činjenici što je riječ o najprometnijoj crničkoj ulici. Svakoga dana tom glavnom crničkom ulicom po kolniku prolaze učenici OŠ Jurja Dalmatinca.

PROMETNA ULICA

– Navedena je ulica izuzetno prometna, čak svojevrsna ‘žila kucavica’ naše četvrti i njezina bi obnova trebala biti prioritet, kako zbog stanovništva, tako i zbog velikoga broja školske djece koja se njome koriste na putu u školu, na bazen ili na igralište – upozorava Rakić. Predsjednik gradske četvrti Crnica također navodi potrebu izgradnje dječjeg igrališta na području Njivica.

IGRALIŠTE ZA DJECU

– Na tom području živi gotovo tri tisuće stanovnika, te zasigurno i 500 djece različite dobi kojoj je za ugodniji život nasušno potrebno osigurati mjesto za igru i razonodu. U posljednjim izmjenama detaljnog plana uređenja Njivica izgradnja igrališta je i planirana, a moguće ga je izgraditi na konkretnoj čestici zemlje koja nije privatno vlasništvo, a nalazi se na dijelu na gdje su izgrađene tzv. ‘talijanske zgrade’ – navodi Rakić.

Koliko biste pažnje posvetili infrastrukturi Crnice, te uređenju dječjeg igrališta u Njivicama?

Danijel Mileta, kandidat za zamjenika gradonačelnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HČSP

– Prije svega, smatram kako svaka gradska vlast treba jednako skrbiti o svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Crnica, nažalost, nije imala tu skrb posljednje četiri godine. Katastrofalno je da se događa da djeca do škole u središtu grada idu kolnikom, a to je u Crnici svakodnevnica. Hitno je potrebno izgraditi nogostup u donjem dijelu Ulice Stipe Ninića, od Ulice Ivana Meštrovića do OŠ Jurja Dalmatinca. Koliko mi je poznato, čak je postojao i projekt, te dogovor s vlasnicima parcela uz cestu za širenje prometnice, izgradnju nogostupa i rubnog parkinga, no ova vlast taj je projekt zaboravila. Ulicu je, dakako, nužno i asfaltirati. Igralište u Njivicama potpuno je opravdana, minimalna investicija s maksimalnim učinkom. Ne razumijem iz kojeg razloga bilo kojoj vlasti ovakve stvari postaju problem.

Vlado Kužina, predsjednik Šibenskog građanskog foruma

– Općenito je problem u Šibeniku što imamo kvartove satelite, poput Mandaline, Brodarice, pa i Crnice i Njivica, koje su jako slabo povezane s centrom Šibenika, najčešće samo jednom prometnicom. Niti jedan od tih ‘satelitskih’ kvartova nema niti igrališta za djecu niti veliki dio potrebne infrastrukture. Nažalost, u Šibeniku se uređuje samo centar, dio kojim će svi proći i vidjeti, a ostali gradski predjeli čekaju neka bolja vremena. Znamo da je situacija teška, ali mislim da se uz malo volje i dobrotvornog rada sve može riješiti. Osobno, doista držim kako su spomenute investicije potrebne stanovnicima gradske četvrti Crnica.

Goran Grguričin, nezavisni kandidat za gradonačelnika Šibenika

– Izgradnja dječjih igrališta, i dječjih vrtića rješava se kroz čitav četverogodišnji mandat neke vlasti, a ne samo posljednja tri mjeseca mandata, kao što je to slučaj u Šibeniku. Umjesto toga, u Šibeniku je tri godine vladala pasivnost, a novac se trošio na neke projekte koji nisu bili prioritet, odnosno nisu bili u funkciji zadovoljavanja osnovnih interesa građana. Što se tiče Ulice Stipe Ninića, znam da postoji projekt za širenje prometnice, uređenje nogostupa i parkinga, znam da bi se on dosad trebao provesti, no ne znam zašto nije. No, to je još jedan od primjera iz kojih se vidi kako aktualna vlast inicijative poduzima po potrebi, kako se ukaže prilika pred lokalne izbore.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.