Za novu kazališnu sezonu, šibenski HNK priprema nastavak hit predstave ‘Škrtičina’

Vikend na izmaku u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku protječe u radnoj atmosferi  priprema za nadolazeću kazališnu sezonu 2015./2016. Šibenski HNK pod redateljskom palicom Zorana Mužića priprema novu produkciju, predstavu ‘Laživac’  koja će biti svojevrsni nastavak nagrađivane ‘Škrtičine’.

Redatelj Mužić ove subote, 5. rujna, održao je prvi radni sastanak s producentom šibenskog kazališta Željkom Koloperom – Kekom, voditeljem tehnike Borisom Radićem, scenografom Brankom Lovrićem Caparinom, kostimografkinjom Sarom Lovrić Caparin te tehničarem Franom Celićem.

hnk sibenik_pripreme (2)

Uz blagoslov ravnateljice šibenskog teatra, Maje Trlaje, uz redatelja Zorana Mužića u Šibenik se vraća nagrađivana dramaturginja šibenskih korijena, Marijana Nola koja je ovog ljeta, a s početkom jeseni najavila povratak u šibenski HNK.

– Nakon Molierovog ‘Škrtca’, Marijana Nola prilagodila je djelo talijanskog autora Carla Goldonija ‘Lažac’ koji je napisao preko stotinu djela, najviše komedija – kazao nam je producent, Željko Koloper, dodajući da je dogovor o tome pao još sredinom ljeta, točnije 7. kolovoza.

Što se tiče glumačke postave, poznato da će broj glumaca na pozornici i ovog puta ići u korist šibenskog glumačkog ansambla koji je ove godine ‘podebljan’ s povratkom u rodni grad, akademskim glumcem Šimom Bubicom, te mladom studenticom glume, Ivanom Gulin u jednom trenutku. Odnosno, iz ‘igre’, u odnosu na postavu ‘Škrtičine’ ispada splitski dvojac, Ana Gruica i Ivo Perkušić.

Inače, probe bi trebale početi 2. studenog, dok se kao datum premijerne izvedbe najavljuje sredina prosinca tekuće godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.