" "
Više

    " "

    Subota, 13. svibnja

    U šibenskom kazalištu ne propustite koncert Gradskog komornog orkestra Šibenik

     

    U HNK Šibenik u subotu, 13. svibnja od 20 sati bit će održan koncert Gradskog komornog orkestra Šibenik. Besplatne karte možete preuzeti od 10 do 13 sati na blagajni kazališta ili jedan sat prije početka koncerta.

    L . Sorkočev ić – Simfonija br. 3 u D duru
    Allegro
    Andante
    Allegro
    A. Curci – Ciarda
    Solist: Andrija Cukrov , violina
    A. Vivaldi – Koncert za dva violončela u G- molu – 1. st.
    Solisti: Antea Čvorak, violončelo; Lovre Tunukov ić, violončelo
    A. Vivaldi – Koncert za više instrumenata u G- molu
    Solisti: Petromila Jakas , violina; Dario Golčić, oboa; Nikolina Kapitanović, flauta; Katarina Žaja, flauta;
    Ivana Kenk Kalebić, mandolina; Dea Škorić Ferrari, mandolina
    A. Hovhaness – Molitva svetog Grgura
    Solist: Zvonimir Bajević, truba
    A. Dedić – Prosjaci i sinovi
    Solist: Katarina Žaja, flauta
    A. Dedić – O, mladosti
    Solist: Petromila Jakas , violina
    Aranžman: I. Tatarević
    A. Piazzolla – Oblivion
    Solist: Lovre Tunuković, violončelo
    P. de Sarasate – Zigenuerwei sen, Op. 20
    Solist: Lana Plančić, violina
    Napolitanska – Santa Lucia
    Solist: Luka Baković, tenor
    Aranžman: J. Celić.
    M. Theodoraki s – Zorbin ples
    Solisti: Ivana Kenk Kalebić, mandolina; Dea Škorić Ferrari, mandolina

    Lovre Tunuković violončelo, rođen je 2005. godine. Violončelo počinje učiti u Šibeniku, do 2. srednje u klasi prof. mentorice Vanje Bošnjak, a sada u klasi prof. Jelene Batinić. Sudjelovao je na mnogo međunarodnih, regionalnih i državnih natjecanja (2022. osvaja Oskara znanja za prvo mjesto u svojoj kategoriji), gdje redovito osvaja visoke nagrade. Pohađa brojne majstorske tečajeve. Od 2016. godine član je Gradskog komornog orkestra Šibenik.

    Antea Čvorak, violončelo, rođena je 2009. godine u Šibeniku. Učenica je 6. razreda Glazbene škole Ivana Lukačića u klasi prof. mentorice Vanje Bošnjak, a od školske 2022/2023. godine u klasi prof. Jelene Batinić. Sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim gudačkim natjecanjima (violončelo) i natjecanjima teorijskih predmeta (solfeggio) na kojima je osvojila vri jedne nagrade. Tijekom svog glazbenog obrazovanja sudjelovala je i na brojnim masterclass satovima i seminarima. Članica je Gradskog komornog orkestra Šibenik.

    Petromi la Jakas, violina, (Šibenik, 1983.), sa netom navršenih 20 godina diplomira violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Gorana Končara. Specijalizaciju iz područja komorne glazbe završava 2010. Na Konzervatori ju u Grazu, u klasi prof. Chia Choua. Poslijediplomski studij violine završava 2011. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Tarasa Pechenyi ja. 2017. godine dobiva Dyplome de Virtuosite na La Schol i Cantorum u Parizu u klasi Violete Smailović-Huart. Za iznimne rezultate tokom studija dodijeljena joj je Rektorova nagrada. Finalistica je europskog natjecanja glazbe Citta di Moncalieri, međunarodnog natjecanja Rovere d`Oro. Na natjecanjima osvaja brojne prve nagrade. Solističke nastupe bilježi uz orkestar BISYOC (V. Britanija), Orchestra Classica di Al lessandria (Italija), Gradski komorni orkestar Šibenik te Zagrebački komorni orkestar.

    Dario Golčić, oboa, studirao je u Freiburgu (Heinz Holliger) i Baselu (Christian Schmitt). Dobitnik je više prvih nagrada na državnim natjecanjima oboista. Kao solist nastupao je u većini Europskih zemalja i Kanadi. Član je Zagrebačkog puhačkog trija i Simfonijskog orkestra HRT-a na mjestu solo- oboiste. Podučava obou na Međunarodnoj ljetnoj orkestarskoj školi Bisyoc u Velikoj Britaniji i kao docent radi na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

    Nikol ina Kapitanović, flauta, rođena je 1999. u Šibeniku. U Glazbenoj školi Ivana Lukačića završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ivane Šanić. 2017. upisuje preddiplomski studij flaute na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Ane Domančić Krstulović, a diplomski studij završava 2022. godine kod profesora Marka Zupana. Sudjelovala je u snimanju glazbe za film „Zora” Dalibora Matanića i prvog albuma S/UMAS ansambla.

    Katarina Žaja, flauta. Već od 2.razreda osnovne škole sudjeluje na smotrama i natjecanjima na kojima redovito osvaja prve nagrade. Osvojila je dva Oskara znanja (državna nagrada) 2016.god. i 2022.god. Na međunarodnim natjecanjima također redovito osvaja prve nagrade. Sudjeluje i na brojnim majstorskim tečajevima.

    Ivana Kenk Kalebić, mandolina,doc. art. Osnovnu i Srednju glazbenu školu završila je u Splitu. Na konzervatori ju «Cesare Pol l ini» – Padova 2003. god. diplomirala je mandolinu u klasi prof. Uga Orlandia, a 2004. god. diplomirala je glazbenu kulturu na Umjetničkoj Akademi ji u Splitu. Docent je na Umjetničkoj Akademiji Sveučilišta u Splitu. Aktivno svira u komornim sastavima te osvaja nagrade u državi i inozemstvu. Koncert majstor je mandolinskog orkestra Sanctus Domnio s kojim osvaja brojne nagrade u državi i inozemstvu.

    Dea Škorić Ferrari, mandolina, rođena je 1988. godine. U klasi prof.Uga Orlandija upisuje mandolinu na Konzervatori ju Giuseppe Verdi u Mi lanu u Italiji, gdje završava preddiplomski i diplomski studij s maksimalnim uspjehom, pohvalom i posebnim priznanjem Menzione Speciale. Osvaja brojne prve nagrade na međunarodnim natjecanjima. Nastupa kao solistica i kao članica različitih komornih sastava: Splitski mandolinski kvartet, duo s glasovirom, trio s glasovirom i kontrabasom, mandolinski
    kvartet Flora, mandolinski trio MEDea, mandolinski kvartet Idillio.

    Zvonimir Bajević, truba, (1978., Bjelovar). Završio je srednju glazbenu školu „Vatroslav Lisinski“ u Bjelovaru. Trubu u klasi prof. Marina Zokića i muzikologiju studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od ožujka 2004. do vel jače 2019. godine bio je stalni član Jazz orkestra HRT-a. Dobitnik je nagrade Status koju dodjeljuje Hrvatska glazbena uni ja za najistaknutijeg jazz trubača 2018. godine. Krajem godine 2012. okupio je sastav FUNstal lation koji istražuje i promiče autorski jezik. Bio je i je član brojnih jazz sastava u Hrvatskoj i inozemstvu te surađuje s najznačajnijim hrvatskim pop glazbenicima. Sudjelovao je snimanju čak 60 glazbenih albuma.

    Andrija Cukrov, violina, rođen je 2013. godine. Violinu je počeo učiti sa 6 godina u Šibeniku gdje je redovan učenik Glazbene škole Ivana Lukačića u klasi s prof. Marije Čače. Sudjelovao je na više violinističkih natjecanja na kojima je redovito osvajao nagrade. Sudjeluje na majstorskim tečajevima kod Armina Sešeka i Eve Hühn.

    Lana Plančić, violina, rođena je u Šibeniku 2001. godine. Započinje svoje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivana Lukačića gdje maturira violinu u klasi prof. Ive Lise. Upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokowa. Polazi brojne seminare kod Stefana Milenkovića, Dore Schwartzberg te Leonida Sorokowa. Dobitnica je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Bivša je članica Gradskog komornog orkestra Šibenik.

    Luka Baković, tenor, pohađao je osnovnu glazbenu školu Krste Odaka, smjer klavir u klasi prof. Jadranke Barišić, a trenutno pohađa srednju glazbenu školu Ivana Lukačića u Šibeniku, smjer solo pjevanje u klasi prof. Ane Grubić Miškić.

    O orkestru
    Gradski komorni orkestar Šibenik je gudački orkestar osnovan prije 40 godina entuzijazmom profesora i bivših učenika Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku, a najviše zaslugom prof. Ivana Marcijuša. Od tada djeluje neprekidno uz manje pauze. Prva predsjednica orkestra bila je prof. Marija Sekso, a prvi dirigent prof. Ivan Marcijuš. Od 2013. Do 2017. godine orkestrom je ravnao prof. Ivo Lise, a od 2017. do danas prof. Jure Celić. Učenici glazbene škole sudjelovali su u radu orkestra do odlaska na studij, a velik broj i nakon povratka u rodni grad, uz određen broj stalnih članova. Orkestar je imao brojne nastupe unutar RH, ali i u Francuskoj, Njemačkoj i BiH . Djeluje uz veliku pomoć
    Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku (probe orkestar održava upravo u prostorijama škole), te uz financijsku pomoć grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Ostvaruje značajnu ulogu u kulturnom životu grada i županije. Njeguje glazbu klasičnih i modernih majstora uz poseban afinitet za baroknu glazbu te na ovaj način predstavlja bastion visoke kulture u gradu i županiji. Orkestar je surađivao i s renomiranim sol istima, između ostalih s Tonkom Ninićem -viol ina, Arsenom Dedićem – flauta, Matijom Dedićem – klavir, Višnjom Mažuran – čembalo, Petromilom Jakas – violina, Darkom Golčićem- oboa, Ivanom Kenk Kalebić – mandolina, Stelom Ivanišević – mandolina i dr.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    NAJNOVIJE

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...