Predstavljanje romana 'Mladenka kostonoga'

U šibenskoj knjižnici u petak književni susret sa piscem Želimirom Perišem

FOTO: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na Narodnom odjelu u šibenskoj knjižnici bit će održan književni susret sa Želimirom Perišem i to u petak, 5. studenog, s početkom u 19 sati u sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige.

Ovaj Zadarski pisac predstavit će svoj roman Mladenka kostonoga za koji je dobio Nagradu Kočićevo pero zadužbine ‘Petar Kočić Banjaluka-Beograd’ i Književnu nagradu tportala za najbolji hrvatski roman 2020., a bio je i u užem izboru za ovogodišnju nagradu ‘Meša Selimović’. Osim Mladenke kostonoge objavio je i zbirku priča Mučenice, romane Mima i kvadratura duga i Mima i vaše kćeri, zbirku pjesama ‘x’, društvenu igru ‘Strašne žene’ i slikovnicu ‘Straška postavlja teška pitanja’. S fotografom Zvonimirom Perićem i kantautorom Valterom Milovanom – Maerom objavio je knjigu Žuti bog u kojoj se tri autora kreativno izražavaju na tri različita načina, a Periš je autor 17 kratkih priča.

Inače, Želimir Periš je u Zadru vodio radionice kreativnog pisanja OtPis i udrugu zadarskih pisaca Zapis.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.