U utorak od 20 sati

U Galeriji sv. Krševana ne propustite izložbu slika Sandre Radić Parać: ‘To je jedan intiman svijet iskrene emocije’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Akademska umjetnica Sandra Radić Parać otvorit će svoju samostalnu izložbu slika ‘Unutarnji mostovi’ u Galeriji sv. Krševana sutra u 20 sati, a izložbu možete pogledati sve do 16. kolovoza.

– Sandra i ja smo se upoznale 2014. godine na njezinoj izložbi ‘Modri eter’ u Muzeju grada Trogira. To je bila i njezina ‘oproštajna’ izložba nakon koje se preselila u Berlin. Iskustvo iseljenja, sve silne emocije, stanja i događaje od trenutka preseljenja do danas Sandra je pretočila u 21 rad koji će po prvi put biti predstavljeni javnosti u Galeriji Sv. Krševana. Svi koji pratite Sandrin rad mogli ste zamijetiti da Sandra njeguje vrlo individualan likovni rukopis mimo mainstream trendova. To je jedan intiman svijet iskrene emocije koji će Sandra podijeliti sa svima vama koji ćete biti toliko divni i dragi i doći u Šibenik i podružiti se sa svima nama te pomno razgledati ciklus koji je Sandra predano stvarala posljednjih sedam godina paralelno radeći, učeći novi jezik, školujući se i prilagođavajući se novoj životnoj sredini, ljudima i okolnostima – poručili u organizatori.

Sandra Radić Parać rođena je 1981. godine. Sandra je samostalna umjetnica, profesorica likovne kulture, likovna pedagoginja, odrasla i školovana u Dalmaciji. Diplomirala je 2005. godine na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu u klasi profesora Željka Marovića, a iste godine, kao najbolja studentica, primila je rektorovu nagradu. Godinama je živjela od svog rada kao samostalna umjetnica u Trogiru gdje je vodila svoju galeriju – atelje, te radila kao profesorica u državnim školama, vodila likovne radionice za djecu, odrasle, za kazališne potrebe i likovnu udrugu Trogir, te aktivno sudjelovala na izložbama. Nakon uspješno završenog rezidencijalnog programa ‘Kunstraum Tapir’ 2013. u Berlinu, 2014. godine tamo i seli gdje četiri godine studira njemački jezik, a 2018. godine upisuje se na Deutsche Angestellten-Akademie.

Također, radno vrijeme izložbe bit će od 10 do 13 sati pa od 20 do 22 sata, osim za Veliku Gospu, kada Galerija neće raditi.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.