Turistički vodiči poklanjaju vam razgledavanje grada

Iduće subote, 18. veljače šibenski turistički vodiči Udruge ‘Mihovil’ svoje sugrađane časte besplatnim razgledavanjem Krešimirova grada. Okupljanje zainteresiranih bit će ispred spomenika kralju Petru Krešimiru IV u parku Roberta Visianija, a Šibenčani će brojne zanimljivosti o rodnom gradu naučiti kroz dvije ture, jutarnju s početkom u 10:30 sati i popodnevnu, u 14:30 sati.

Besplatno razgledavanje Šibenika turistički vodiči svojim sugrađanima poklanjaju već treću godinu zaredom prilikom obilježavanja Dana turističkih vodiča 21. veljače. Želja im je da ova hvalevrijedna akcija postane tradicija u Šibeniku, no to će, naravno, ovisiti o interesu građana. Sudeći po odazivu na prošlogodišnja razgledavanja, čini se, kako su žitelji Krešimirova grada uvidjeli da uvijek postoji neka sitnica o bogatoj povijesti svoga grada za koju ne znaju što ih nanovo tjera da utvrđuju gradivo o šibenskoj baštini.

– Nadam se da će i ovog puta biti dobar odaziv. Dosada su nam dolazili i mlađi i stariji Šibenčani, školske grupe, a svi oni bili su iznenađeni koliko toga nisu znali o svom gradu i koliko toga su propustili vidjeti u svakodnevnim šetnjama Šibenikom – kazala nam je predsjednica ‘Mihovila’ Marina Garma. Razgledavanje će, kako smo već napomenuli, započeti u Visijanijevom parku, a završit će se ispred šibenske ljepotice, Katedrale.

Dodajmo, kako će vam šibenski vodiči pokloniti besplatno razgledavanje i 25. veljače, također u subotu, u istim terminima. Vaše je samo da izaberete kada ćete rezervirati vrijeme i pokloniti ga rodnom gradu. Valjda mu toliko dugujete.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.