STEPENICA VIŠE: Promotivne aktivnosti šibenskog kazališta bogatije za video uratke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od sinoć se na YouTubeu može pogledati promotivni film ‘Veliki manervi u tijesnim ulicama’ u režiji Željka Petreša, a s potpisom snimatelja Tomislava Krniča.

Riječ je o promotivnom materijalu nastao za potrebe istoimene predstave u režiji Vinka Brešana, a u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

-To su tražili iz organizacije dodjele Nagrade hrvatskog glumišta i to od svih kazališta koja jesu i koja nisu nominirana po kategorijama,  a sad film ćemo koristiti dalje na društvenim mrežama, na YouTubeu za potrebe predstave koja će igrati, recimo, na Dan kazališta – objašnjava nam Željko Koloper Keke iz produkcije šibenskog kazališta.

VELIKO FINALE

Budući da su reakcije publike zasad odlične, odnosno,  samo na stranicama šibenskog kazališta otvorenima  na društvenoj mreži Facebook zabilježeno je gotovo deset tisuća pogleda,  odlučeno je kako će se promotivni filmovi raditi za slične projekte koje šibensko kazalište bude radilo.

-Mislim da je ljudima ovakva objava puno zanimljivija nego nekakva suhoparna objava ili fotografija na Facebooku – kaže nam Koloper, dodajući da ih je svojedobno nazvala i redateljica programa svečane dodjele Nagrade, Dora Ruždjak Podolski kako bi pohvalila uradak šibenskog kazališta kao najboljim među pristiglima.

-Nazvala je v.d. ravnateljicu Maju Trlaju da joj to reće.  To je jedno neformalno predstavljanje predstave kroz naše kazališne djelatnike koje smo željeli predstaviti pa su tako tu i oni koji su u mirovini.  To je neformalna priča. Malo je to vremena koliko film traje, 1.55 min, da bi sve stalo – priča nam barba Keke, dodajući da se na kraju pojavljuje i sam autor teksta prema kojemu je nastala predstava ‘Veliki manervi u tijesnim ulicama’,  veliki Ivo Brešan.

Lik ovog književnog velikana na kraju filma itekako se može nazvati ‘velikim finalom’.

BEZ NOMINACIJA

Dodjela Nagrade hrvatskog glumišta održat će se tradicionalno 24.studenog i to bez predstavnika šibenskog HNK među nominiranima u svim kategorijama.

Odnosno,  proslavljeno šibensko glumačko ime Špiro Guberina te će večeri primiti nagradu za životno djelo.

-Mi smo poslali ‘Veliki manervi u tijesnim ulicama’ za sve kategorije no nije prošlo. Međutim, prošle godine nominirali smo Špiru Guberinu što tada nije prošlo no, evo, ove godine je pa je to naša osobna zadovoljština – zaključuje Koloper.

Promotivni video materijal Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pogledajte ovdje.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: